" type="text/javascript"> te
Velkommen til Skråtorp Hageby!
Velkommen til Skråtorp Hageby!
Baksiden med utearealer
Baksiden med utearealer
Kjøkken
Kjøkken
Stue
Stue
Delikat bad
Delikat bad
Skråtorp Hagebyfasade
Skråtorp Hagebyfasade
Perspektiv med nummerering
Perspektiv med nummerering
Skråtorp Hageby på kartet
Skråtorp Hageby på kartet

Viken
Skråtorp Hageby

Prisantydning
Kr 1 795 000 -
Kr 2 645 000

Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Byggeår 2021
P-rom 61 m2 - 86 m2
Tomteareal 0m² (Fellestomt)
Energimerke Selger har ikke energimerket boligen

Velkommen til Skråtorp Hageby

Råde ligger sentralt mellom byene Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, og har slagordet "Bygda foran byene". Råde sentrum er en sjarmerende liten fullverdig "by".

Her bor man midt mellom Østfoldbyene, med ca. 15 minutters kjørevei til hver by.

Utsikt
Terrasser
Parkering
Fine utomhusområder

Leilighetene bygges i et rolig og etablert boligområde plassert mellom Skogveien og Skråtorpveien. Et stille og idyllisk nabolag, med tilgang til alt man trenger i nærområdet. Råde er bygda som ligger sentralt plassert i Østfold, med svært god kommunikasjon, rett ved både E6 og jernbane.

Råde byr på fantastiske turområder, kyststi, stolpejakt, jakt og fiske, samt nærhet til skog og sjø.

Beliggenhet

Leilighetene ligger i et godt etablert og populært boligområde i Karlshus, som har det du trenger i hverdagen.
Kort vei til barnehager, skole, fritidsaktiviteter, dagligvare, diverse forretninger, treningssenter og apotek.

Det er gode pendlermuligheter med buss eller tog. Gangavstand til togstasjon som tar deg til Oslo på ca. 60 minutter, samt gode bussforbindelser til Østfoldbyene og ekspressbusser.
Enkel adkomst til E6 dersom man ønsker å ta bilen. Kort vei til sentralsykehuset på Kalnes.

Leilighetene har en solrik og fin beliggenhet i et stille område med lite biltrafikk og er dermed barnevennlig.

Enkel tilgang til fine turområder for tur og rekreasjon og kort vei til Vansjø med flere badeplasser.

Råde kommune ble grunnlagt i 1837 og har i dag ca. 7 500 innbyggere. Navnet "Råde" kommer antakelig av der norrøne ordet "stang" (ròda), som er ofte brukt i elve- og fjellnavn.

Her bor man midt mellom Østfoldbyene Fredrikstad, Moss og Sarpsborg, med ca. 15 minutters kjørevei til hver by.

Jernbane: 4 minutters gange.
Buss: 3 minutters gange.
Sentrum: 4 minutters gange.
Idrettspark: 12 minutters gange (3 minutter med bil).
Vansjø: 17 minutters gange (5 minutter med bil).

Avstander

Moss: 18 km.
Fredrikstad: 18 km.
Sarpsborg 19 km.
Oslo 71 km.

Adkomst

Fra E6: ta av på avkjøring 11 ved McDonald's Råde og ta så andre avkjøring rundkjøring mot Råde og følg Fv 110 ca. 1,7 km gjennom Råde sentrum. Ta så til høyre i rundkjøringen. Hold til høyre og følg Skogveien ca. 400 meter og leilighetene blir beliggende på venstre hånd.

Areal

Fra 53 - 92 kvm BRA.

Leveransebeskrivelse for Skråtorp Hageby

Utbygger/Selger: Skråtorp Utvikling AS - Org.nr 917 985 901
Utførende entreprenør: Pro bygg AS
Arkitekt: BAS Arkitekter
Forretningsfører: Fram Forvaltning AS
Eiendomsmegler: Meglerhuset Borg AS

Leveransebeskrivelsen er utarbeidet for prosjektet Skråtorp Hageby. Beskrivelsen er utarbeidet som en orientering om byggenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Dersom det forekommer avvik mellom prospekt, plantegninger og leveransebeskrivelse vil det være leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Det tas forbehold om trykkfeil.

Prospekt, websider og annet materiell som tegninger m.v. kan vise elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse. Eksempler på dette kan være møblering, fargevalg/fargesetting, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer i fasader og fellesareal, materialvalg, beplanting m.m.

Det kan forekomme mindre endringer i plassering av vinduer, dører m.m. i den enkelte leilighet som følge av den arkitektoniske utformingen av bygget og for å sikre uforutsette detaljer av teknisk art som er nødvendig for leilighetens og byggets funksjoner. Prosjektet, vil bli organisert som et frittstående borettslag, Skråtorp Hageby Borettslag.

KONSTRUKSJON
Bygningene oppføres med bærekonstruksjoner av betong og tre. Etasjeskillene utføres med hulldekker/betongelementer. Leveres med lydbøyler med to lags gips i himling mot naboleilighet, gulvgips, 25 mm Silencio.

Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverksvegger med trekledning - malt med to strøk. På mindre deler av fasade kan andre materialer benyttes.

Utvendig tak leveres som isolert lett-tak med fall mot takrenne montert på langvegg med snitt U-verdi antatt 0,13 W/m2K.

Terrasse og balkonggulv er å anse som en utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne forekomme på gulvflaten etter regnvær. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk må påregnes ved regnvær. Utvendig rekkverk blir utført i stål og glass.
Terrasser på bakkeplan får gulv utført i betong som standard belegg. Disse terrassene blir ikke levert med glassrekkverk. Takterrasser får gulv utført i trykkimpregnert tre som standard.

Innervegger mellom leiligheter leveres som isolert lettvegg i 2x68 mm bindingsverk med to lag gips på begge sider, sparklet og malt med to strøk.
Innervegger i leilighetene leveres med 48x68 mm bindingsverk og gips på begge sider. Innervegg mot bad leveres med 48x68 mm bindingsverk, ett lag gips på en side og ett lag litex på en side.
Svalganger leveres med rekkverk.

STANDARD INNVENDIG GULV
Gulv leveres som 1-stavs eikeparkett 14 mm i alle rom med unntak av bad, wc og gang hvor det leveres 20x20 lysegrå prosjektfliser. I boder med sluk leveres opplegg for vaskemaskin og vinyl på gulv.

VEGGER
Vegger leveres med gips. Disse sparkles og males to ganger i lyse farger (hvit) i aller rom bortsett fra bad som leveres med 20x20 fliser i hvit utførelse.

HIMLINGER
Gips malt to strøk i farge hvit.

NEDFORET HIMLING/INNKASSING
Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger som helt eller delvis nedforede platehimlinger. Dette gjelder fortrinnsvis i entre, bad og over kjøkkenskap. Innkassinger vil ha samme overflatebehandling som overflaten på tilstøtende flater.

KJØKKEN MED INTEGRERTE HVITEVARER
Det leveres kjøkken fra produsent Sigdal, type Uno eller tilsvarende, i hvit glatt/finert overflate og eik heltre benkeplate, med moduler slik det kommer frem av tegninger. Det leveres oppvaskbenk med nedfelt stålbeslag, kjøle/fryseskap, komfyr, platetopp og avtrekksvifte. Det er ikke anledning til å flytte elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.
For hver leilighet vil det bli utarbeidet egen kjøkkentegning. Det vil bli invitert til tilvalgs møte med hver boligkjøper. Her vil man kunne gjøre forandringer iht. avtale med tilvalgsansvarlig fra utbygger/kjøkkenleverandør.

DØRER
Innvendige dører, karmer og gerikter leveres i hvit utførelse. Hull etter dykkert/spiker kan være synlig. Dørvridere leveres i blank eller børste stål.
Ytterdør leveres i hvit med dørvrider i blank eller børstet stål.

BAD
Baderomsmodul består av servantskap med ettgreps servantbatteri, speil og lyslist med stikkontakt. I tillegg monteres dusjbatteri med dusjgarnityr og dusjvegger. Det leveres veggmontert klosett i hvitt porselen. Det kan forekomme terskel/nivåforskjell mellom bad og tilliggende rom.
Det vil bli invitert til tilvalgs møte med hver boligkjøper. Her vil man kunne gjøre forandringer iht. avtale med tilvalgsansvarlig fra utbygger/baderoms leverandør.

VASKEMASKIN/TØRKEKTROMMEL/SANITÆR
For leiligheter med inntegnet plassering av vaskemaskin/tørketrommel på bad eller bod, så leveres opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i dette rommet. Vaskemaskin og/eller tørketrommel er ikke en del av leveransen.

VINDUER/BALKONGDØRER
Det leveres trevinduer/dør med aluminiums utvendigkledning og 3 lags energiglass.

LISTVERK
Overgang mellom tak og vegg leveres uten belistning. I rom med parkett legges gulvlister av eik, eller tilsvarende. Belisting mot betonggulv monteres med skruer. Innvendig dør og vinduskarmer belistes med gerikter i malt utførelse. Hull etter dykkert/spiker kan være synlig.

DIVERSE UTSTYR
Det leveres brannslukningsutstyr i henhold til forskrifter, dvs 1 brannslukningsapparat eller brannslange i hver leilighet. Det leveres også 1-2 røykvarslere pr. leilighet, avhengig av planløsning og størrelse på leilighet.

VENTILASJON
I hver leilighet leveres det separat balansert ventilasjonsanlegg av type Flexit eller tilsvarende. Aggregatet plasseres i bod eller over ventilator på kjøkkenet. Kombihatt i vegg.

ELEKTRISK/OPPVARMING/TV/RADIO/NETT
Leilighetene leveres i hovedsak med skjult elektrisk anlegg med unntak av anlegg på betongvegger som evt. får stedvis åpent anlegg.
Standard installasjon i leiligheter iht NEK-400.
Svakstrøms anlegg i hver leilighet.
Utvendig tilknytningsskap til hver enhet.
Føringsvei/tomrørsanlegg for tv/tele med ett punkt i hver leilighet.
Belysningsanlegg i parkeringsarealer.
Lampe i tak i bod.
Downlights med foran koblet dimmer på baderom.
Komfyrvakt.
Ringeklokke.
Bevegelsesfølere i fellesareal for lystenning.
To stk stikk i fellesarealer.
Belysning i carporter med led armatur i tak som styres med bevegelsessensorer.
Egen fordeling for fellesanlegg.
Enkel utelampe ved hver inngang og terrasse ved stue.
Benkarmatur på kjøkken.
Panelovner i soverom, stue, wc og kjøkken.
Varmekabler med forankoblet termostat i gang og baderom/vaskerom.
Varmtvannsbereder i hver leilighet - plassert i bod.

Det vil være mulig å velge lader til elbil som tilvalg på egen parkeringsplass. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for TV/Radio/telefon. Mer informasjon om tilvalg vil komme etter hvert.

PARKERING/BOD
Det vil bli parkering på gateplan under hus 1, 2 og 3 samt carporter oppført i bindingsverk av tre, utvendig trekledning malt to strøk. Uisolert bod i hver carport kledd med trekledning på ytterside. Tak av TRP plater kondensisolert og tekket med Sarnafil/papp eller tilsvarende.
Alle andeler vil få tildelt en garasje/carport plass og en sportsbod med inngang fra garasjen/carport.
En standard sportsbod som følger leiligheten, er 5m2.

TEGNINGER OG TEKNISK ANLEGG
Teknisk anlegg og fremføringer til disse vil ikke være inntegnet i kontrakts tegningene. Utbygger sørger for endelig plassering hensiktsmessig ut fra byggets helhetlige utforming. Endelig plassering av sjakter for elektriske føringer og ventilasjonsanlegg kan bli endret i forhold til kontrakts tegningenes plassering, etter utbyggers valg.

FELLES INNGANG/SVALGANG OG TRAPPEROM
Gulv i svalganger blir levert i betong og med rekkverk. Gulv i felles inngang flislegges.

AVFALL/ POSTKASSER/SYKKELBOD
Det vil bli bygd oppstillingsplasser for plassering av dunker til avfallssortering. Det bygges et separat bygg for oppbevaring av sykler. Felles postkassestativ plasseres og monteres etter nærmere dialog med posten.

HEIS
Det blir montert heis i hus 1, dette er en felles heis for alle beboere, slik at man kan komme seg lettvint mellom nivåforskjellene i terrenget.

TRAPPER/TRAPPEROM
Prefabrikkerte eller plass-støpte trapper utføres i betong/stål. Vegger, samt undersider av trappeløp leveres ubehandlet.

UTOMHUSARBEIDER
Utomhusplanen er veiledende og ikke ferdig detaljert fra utbyggeren. Endringer vil kunne forekomme i forbindelse med detaljprosjektering. Fellesområdene vil bli beplantet, tilsådd og noe vil bestå som naturtomt. Adkomst til hovedinnganger vil ha fast dekke. Det leveres enkelte utemøbler til fellesareal. Det opparbeides et lekeområde ved innkjøringen til området. Denne lekeplassen vil være i offentlig eie.

TILVALGSMULIGHETER
Tilvalgs muligheter vil bli mulig på de punktene som er spesifisert over. I tillegg kan det i en tidlig fase være mulig å endre enkelte veggplasseringer, fargevalg m.m. Selger vil i god tid før innvendige arbeider starter utarbeide en tilvalgs meny hvor priser og frister for beslutninger vil komme frem. Det tas forbehold om at tilvalgs muligheter vil bli begrenset etter som arbeidene skrider frem på byggeplassen.

INNFLYTTING
Det beregnes 18 måneders byggetid fra byggestart for leilighetene. Antatt byggestart vil være i første halvdel av 2022. Kjøper vil motta orientering fra utbygger senest 3 måneder før antatt overtakelsesdag.
Alle kjøpere vil ved overtakelse få tildelt FDV informasjon.

ANDRE OPPLYSNINGER
Arbeidene utføres med basis i følgende toleranseklasser i NS 3420:
Retningsavvik - toleransekrav 4
Planhetsavvik - toleransekrav 3

Det må påregnes svinnspreker/riss mellom ulike materialer og elementer, i de ulike konstruksjonene. Konstruksjonene oppfyller kravene i teknisk forskrift.

Utvasking av leilighetene før overlevering skjer som "byggvask"

Det tas forbehold om skrivefeil i leveransebeskrivelse, prospekt og nettside.

Tomt

Fellestomt tomt som eies av borettslaget.

Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplasser og grøntareal. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Reguleringsforhold

Reguleringsbestemmelser til detaljregulering for Skråtorp Hageby, del av gnr 53, bnr 1. Bestemmelsene er vedtatt av Råde kommunestyre 25.04.2019.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Med unntak av andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vei, vann og avløp

Boligen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse av boligen og i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med bakgrunn i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdi for primærboliger og sekundærboliger er hhv. 25 % og 90% av boligens verdi. Se skatteetaten.no for mer informasjon og beregning.

Diverse opplysninger

Borettslag: Skråtorp Hageby Borettslag.
Forretningsfører: Fram Forvaltning AS.

Sikringsordning

Forsikringen sikrer borettslagets inntekter uavhengig av konjunkturer og den enkelte eiers økonomiske situasjon. De øvrige andelseiere risikerer derfor ikke å bli ansvarlig for annet enn egne felleskostnader.

IN ordning

Borettslaget inngår i IN-ordningen, slik at hver enkelt andelseier kan velge å innløse sin del av fellesgjelden.

Vedtekter

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Styregodkjennelse

Kjøper må godkjennes av styret. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring av borettslaget som inngår i felleskostnadene. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring senest fra overtakelsestidspunktet.

Priser

Fra 1 795 000,- til 2 645 000,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesum kommer omkostninger til andelskapital til borettslag kr. 5 000,-, oppstart og registrering av andel kr. 4 350,-, kr. 480,- for hjemmelsoverføring, kr. 480,- for pantedokument, samt kr. 172,- for grunnboksutskrift. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter.

Betalingsplan

Det forutsettes at forskudd på 10% av kjøpesummen innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto, dog tidligst når lovpålagte garanti iht. Bustadoppføringslova er stilt. Rentene på innbetalt forskudd tilfaller utbygger, forutsatt at leilighetene bygges som planlagt. Den resterende del av kjøpesummen innbetales senest 1 uke før overtagelse. Utbygger kan velge å stille garantier iht bustadsoppføringsloven § 47 (bankgaranti for forskuddsbeløpet) og få beløpet overført til egen konto.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter som vann og avløp faktureres hver bolig etter målt forbruk.
For en husstand på to personer kan det stipuleres en årlig kostnad på ca. kr 7 000,-
Forutsetninger: Råde kommune sitt prisregulativ p.t og et antatt årlig forbruk på 50 m3 pr person.

Felleskostnader

De ordinære felleskostnadene er stipulert, og det tas forbehold om endringer.
Inkludert i felleskostnadene er blant annet standard pakke for tv/data, utvendig forsikring, eiendomsskatt renovasjon, honorar til forretningsfører og revisor, fremtidig vedlikehold og drift. I tillegg kan det tilkomme kostnader til eventuelle tjenester som eierne i borettslaget ønsker utført i felles regi.

Bustadoppføringslova

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer forbrukers rettigheter ved kjøp av bolig under oppføring. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse dersom kjøper er profesjonell eller anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt.

Forbehold

Byggestart forutsetter at tilstrekkelig antall leiligheter er forhåndsolgt, dvs ca. 60% av total salgssum

Det tas forbehold om offentlig saksbehandling og godkjenning.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse.

Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.

Overtakelse

Forventet ferdigstillelse av eiendommen er 3. - 4. kvartal 2023. Skisserte tidspunkter er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke er avtalt forutsettes det at hjemmelsdokument tinglyses på kjøper i etterkant av overtakelse.

Salg av kontraktsposisjon

Kjøper kan videreselge kontraktsposisjon under forutsetning av at selger får tilfredsstillende bekreftelse på at ny kjøper trer inn i kontrakten med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelige kjøper. Det må også fremlegges tilfredsstillende finansieringsbekreftelse. Ved videresalg påløper et administrasjonsgebyr med kr 50 500,- (inkl. mva.).

Avbestilling

Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova §§ 52 og 53.

Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr.50 000,- (inkl. mva.).

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Det er avtalt en provisjon på kr. 40 000,- pr. solgte leilighet, samt et oppgjørshonorar på kr. 5 625,- som betales av selger.

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Boliger

Bolig Addresse Soverom P-rom / BRA Pris
1 Skråtorp Hageby - H0001 2 66 / 73m² Kr 1 995 000
2 Skråtorp Hageby - H0003 2 66 / 73m² Kr 1 995 000
3 Skråtorp Hageby - H0006 2 66 / 73m² Kr 2 045 000
4 Skråtorp Hageby - H0007 2 61 / 63m² Kr 1 795 000
5 (Solgt) Skråtorp Hageby - H0009 2 70 / 84m² Kr 1 845 000
6 Skråtorp Hageby - H0012 2 74 / 81m² Kr 2 095 000
7 Skråtorp Hageby - H0015 2 68 / 74m² Kr 2 045 000
8 Skråtorp Hageby - H0016 2 76 / 84m² Kr 2 245 000
9 Skråtorp Hageby - H0017 2 76 / 84m² Kr 2 645 000
10 (Solgt) Skråtorp Hageby - H0022 3 86 / 89m² Kr 2 495 000

Sist oppdatert: 24.09.2021 08:01. Saksnr. 16-20-9002