Velkommen til Hermanrudvegen 12!
Velkommen til Hermanrudvegen 12!

Oppland
Hermanrudvegen 12

Prisantydning
Kr 2 690 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1969
Soverom 3
P-rom / BRA 114 / 133m²
Tomteareal 990m² (Eiet tomt)
Energimerke G

Visning

27.05 18:30 - 19:00

Velkommen til Hermanrudvegen 12

Her i Hermanrudvegen 12 på Raufoss kan du flytte rett inn.

Nyoppusset enebolig på eldre godt etablert boligfelt nær Korta barneskole.

Boligen har 3 soverom, nytt bad, kjøkken og innvendige overflater. God standard og moderne uttrykk. Gjennomgående downlights i himling i 1.etasje. Stue på halvplan og utgang til flat og lettstelt hage.

Enkel garasje som bilen kan parkeres i. Gruset gårdplass med plass til flere biler. Kort vei til flotte turområder og skiløyper i vinterhalvåret.

Velkommen til Hermanrudvegen 12!

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 152 m2
Totalt bruksareal: 133 m2
Totalt primærrom: 114 m2

Primærrom: Entré, kjøkken/stue, bad, gang, 3 soverom og stue.
Sekundærrom: Vaskekjeller.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 13.05.19 utført av Simen Hveem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

990 kvm. Eiet tomt
Flat, noe skrånet tomt som er pent opparbeidet med plen, trær og prydbusker. Gruset gårdsplass.

Byggemåte

Bolig med 1.etasje og kjeller/krypkjeller. Støpt ringmur med kryprom, jord/berggulv med ventlier i grunnmur. Støpt gulv på grunn. Grunnmur i betong med innvendig utforet med porebetong. Innvendige utforede vegger på grunnmur. Fuktsikring fra byggeåret. Yttervegger i murte blokker av porebetong, utvendig pusset, liggende utvendig kledning i gavler. Trevinduer med 2-lags isolerglass, trevinduer med 1+1 lags glass. Vinduer i hovedsak fra byggeår og 2017. Mønet skråtak i tre, kaldt loft med adkomst til loft via luke. Taktekking med betongtakstein. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Teglpipe uten ildsted i bruk. Etasjeskillere i porebetong.

Garasje fundamentert direkte på grunn med blokker og grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjoner med mønet skråtak. Stående utvendig trekledning. Tak tekket med metallplater. Takrenner og beslag i metall. Trevinduer med 1-lags glass. Treport og dør. Garasjen har fått TG3 og vedlikehold og utbedringer må påberegnes.

Taksten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men det ble gitt midlertidig brukstillatelse 01.07.1970, på følgende vilkår: Etter bygningslovens § 99, nr. 2 og 3. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Standard

Meget pent innvendig oppusset enebolig med 1. etasje og kjeller. Boligen har nytt bad, kjøkken og innvendige overflater. Lyse glatte overflater, gjennomgående downlights i himling i 1.etasje. Det må påberegnes noe arbeid utvendig og kostnader forbundet med dette.

Kjøkken
Romslig, lekkert og innbydende kjøkken. Innredning med laminerte skrog, lyse glatte fronter og mørk laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. God oppbevaringsplass i over- og underskap. Barløsning mot stue med sitteplasser.

Bad & Vaskerom
Nytt bad med fliser på gulv og vegger. Malte plater i himling med downlights. Varme i gulv. Romslig baderomsinnredning med dobbelservant i innredningen. Godt med oppbevaringsplass i underskap. Speil over servant med tilhørende belysning. Vegghengt wc og dusjhjørne med innfellbare glassdører.

Enkelt vaskerom i kjeller med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

El-anlegg/VVS
Elektrisk anlegg med automatsikringer, åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskap i 1.etasje.

Synlige avløpsrør i plast og støpjern. Synlige vannrør i kobber, galvanisert metall og plast/rør-i-rør. Utekran.
Varmtvannsbereder plassert på vaskerom i kjeller, berederen er på ca. 200 literskapasitet og er fra 2014.

Generelle materialvalg
Innvendige gulvflater i hovedsak med laminat, fliser, belegg og betong. Innvendige vegger med malte plater, fliser, panelplater og murpuss. Himlinger i hovedsak med malte plater og porebetong.

Annet
Nye takrenner - 2015.
Behandlet boligen utvendig - 2015.
5 nye vinduer - 2017.
Ny strømmåler - 2017.
Pusset opp innvendige overflater - 2018.
Nytt bad og kjøkken - 2018.
Bygd inn tidligere terrasse - 2018.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm. I hovedsak med panelovner og varme i gulv på kjellerstue og bad. Boligen har pipe med ildsted i kjeller er ikke i bruk.

Nedgravd oljetank mot sør. Tanken er frakoblet.

Fra 01.01.2020 vil oppvarming med fossil olje eller parafin bli forbudt. Dette innebærer at oljetanken må tømmes, graves opp og destrueres senest innen samme dato. I særlige tilfeller kan kommunen gi tillatelse til at tanken rengjøres og fylles igjen i stedet for oppgraving. Kjøper overtar ansvaret og risikoen, herunder må bære kostnadene, for dette. For informasjon om støtteordninger, se www.enova.no.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Det ble etter sist stedlig feiertilsyn registrert følgende annmerkninger: Brannslukkere skal kontrolleres jevnlig.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Renovert enebolig beliggende på eldre og godt etablert boligfelt på Hermanrud et par kilometer fra Raufoss sentrum. Like ved Skundbergjordet med nytt boligfelt. Familievennlig område i rolige omgivelser. Det er kort vei til Korta barneskole med 1-7 trinn som ligger ca. 1,3 kilometer fra boligen. Flere barnehager i nærheten. Kort vei til bussforbindelse på Østvollkrysset som går i retning Raufoss sentrum og Reinsvoll/Bøverbru.

Mange fine turmuligheter i området både til fots på sommeren og skiløyper vinterstid. Landlige omgivelser som det er lett å trives i.

Adkomst

Adkomst fra Østvollvegen og inn på Skundbergvegen. Første til høyre inn på Hermanrudvegen. Boligen ligger på høyre side.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering i enkel garasje eller på egen gruset gårdsplass med plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse nåværende, vedtatt 27.11.2014.

Prisantydning inkludert omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-))
--------------------------------------------------------
79 572,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 769 572,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. Kr. 15 989 pr. år
Eiendomsskatt, renovasjon, vann- og avløpsgebyrer, vann- og avløp etter forbruk, feiing- og tilsyn. for inneværende år.

Det er montert vannmåler på eiendommen.

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 415 826,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 1 496 974,-

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget av eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring hos HELP. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å foreta kundekontroll av både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris kr 20.000,-
Grunnpakke: Kr 9.500,-
Tilretteleggingsgebyr: Kr 9.900,-
Garantiforsikringspremie: Kr 2.800,-
Visningshonorar: Kr 1.875,- pr. visning
Oppgjørshonorar: Kr 5.000,-

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 15.05.2019.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 16.05.2019 17:21. Saksnr. 18-19-0001

empty