Oppland
Birivegen 151

Prisantydning
Kr 3 000 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1775
Soverom 3
P-rom / BRA 176 / 295m²
Tomteareal 5 231m² (Eiet tomt)
Energimerke G

Velkommen til Birivegen 151

Innholdsrik, sjarmerende enebolig med bl.a. 3 stuer. Renovert/modernisert 2000. Stor garasje oppført 2007 med bl.a. 3 bilplasser og hundegård. Stor, solrik tomt. Solrik beliggenhet nord i sentrum med gangavstand til skoler, barnehager, forretninger, idrettsanlegg, travbane, båthavn og Mjøsa.

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 342 m2
Totalt bruksareal: 295 m2
Totalt primærrom: 176 m2

Primærrom: 1.etg.: vindfang, entre, kjøkken, 3 stuer, vaskerom/dusjrom og wc. 2.etg.: gang, 3 soverom, loftstue/kontor, omklednigsrom og bad/wc
Sekundærrom: Kjellerrom og uinnredet loft.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 22.05.19 utført av Kjell Åge Pinslund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

5231 kvm. Eiet tomt

Det oppgitte tomtearealet er hentet fra kommunens digitale kartweb. Det foreligger ingen ny nøyaktig oppmåling av tomten, eventuelle avvik tomtegrenser/arealavvik kan ikke senere påberopes.

Byggemåte

Enebolig i 2 etasjer samt loft og kjeller, opprinnelig oppført 1775-1799, ombygd/påbygd ca 1950 og totalrenovert utvendig og delvis innvendig 2000. Eldste delen oppført i tømmer på gråsteinsmur. Taket er tekket med Zanda takstein, snøfangere ved inngangsparti. Sidehengslet vinduer med isolerglass og sprosser. Eldre vinduer med i kjeller.

Tripplegarasje:
Stor garasje oppført 2007 i trekonstruksjoner på støpt plate og støpt ringmur. Taket er tekket med takstein, montert snøfangere. Utvendig adkomst til uinnredet loft.
Inneholder: 3 biloppstillingsplasser, isolert og kledd hundehus med utgang til inntilbygd hundegård. En enkel og en dobbel motorisert leddport. Innlagt strøm.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at kommunen ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Standard

Sjarmerende, stor enebolig modernisert og påkostet 2000-2018. Inneholder bl.a. 3 stuer og store luftige rom ellers - her er er det mye plass å boltre seg på for store og små både ute og inne. Stor garasje med 3 bilplasser og god lagringsplass. Gangavstand til skoler og barnehager.

Innhold:
1.etg.: vindfang, entre, kjøkken, 3 stuer, vaskerom og wc. Fra den ene stuen er det utgang til terrasse.
2.etg.: gang, stue/kontor, 3 soverom, klesrom, gang og bad/wc. Fra stuen er det utgang til balkong.

Kjeller: flere uinnredet kjellerrom.

Loft: uinnredet kaldloft med mye lagringsplass.

Kjøkken: Norema innredning fra 2000 med furufronter, integrert komfyrtopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Fliser mellom benk og overskap. Avtrekksvifte. Hvitevarer nye 2017 og 2018. Aggregat til kjølehjørne nytt 2018.

Bad/wc 2.etg.: nytt 2000 med baderomsinnredning med hel servant plate, mye skapplass, hjørnebadekar, veggmontert dusj, wc.

WC 1.etg.: innredet med servant og wc .

Vaskerom 1.etg.: innredning fra Ikea, veggmontert dusj, opplegg for vaskemaskin.

Innvendige overflater:

Gulv: slipte tregulv, laminat og vinyl. Fliser på bad.
Vegger: malt og umalt panel og brystningspanel, malt strie og tapet.
Himling: malt panel og malte plater.

VEDLIKEHOLD / TILSTAND:
Boligen framstår som godt vedlikeholdt, det er foretatt mye renovering/ppussing-/moderniseringsarbeider både innvendig og utvendig i perioden 2000-2018. Totalrenovert utvendig med ny panel, etterisolert, nye vinduer, nytt taktekking med renner og nedløp i 2000. Nytt kjøkken og bad/wc i 2000. Innvendige overflater modernisert/pusset opp 2000-2018. Nytt sikringsskap. Stor garasje oppført 2007.

Alle punkter i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 2, interessenter oppfordres spesielt til å sette seg inn i disse. Ingen punkter har fått tilstandsgrad 1 eller 3.

Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om tekniske detaljer.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet.

Oppvarming

Peisovn i stue, gulvvarme på bad/wc i 2.etg.og vaskerom ellers elektrisk.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Det ble etter sist stedlige feiertilsyn 03.11.2015 registerert følgende anmerkninger:
Kommentar: ovn i kjeller må monteres på igjen røkrør eller det må fjernes metall og mures igjen.
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt på pulver og 5 års service på skum.
Tømme sotluke.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt, men kjøper må fylle ut fylle ut en egenerklæring om konsesjonsfrihet fordi tomtearealet er på mer enn 2 mål.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Stor tomt. Solrik beliggenhet nord i sentrum med gangavstand til skoler, barnehager, forretninger, idrettsanlegg, travbane, båthavn og Mjøsa. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Sentralt mellom mjøsbyene, ca 20 km til Gjøvik, ca 25 km til Lillehammer, ca 30 km til Hamar og ca 8 km til Moelv.

Adkomst

Privat adkomst (sammen med Birivegen 153) til offentlig veg.

Parkering

På gårdsplassen og i garasjen med 3 bilplasser.

Vei, vann og avløp

Privat adkomst fra offentlig veg (Birivegen).

Tilknyttet kommunalt vann og avløp. Merknad: kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 m avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger. Se vedlagt kart fra kommunen.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påvhviler hjemmelshaver.

Reguleringsforhold

Gjeldende arealplan med bestemmelser:
Kommuneplanens arealdel (KP), navn: 2014-2026, formål: LNFR Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag. Bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Støysone: gul sone iht. T-1442. Faresone: flomfare. Hensynsone: Landskap. Med bestemmelser. Vedtatt: 27.03.2014.

Arealplaner under arbeid:
Ja, ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling.
Merknad: det er igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel.

For mer informasjon kontakt megler eller kommunen.

Prisantydning inkludert omkostninger

3 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
90 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 090 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. Kr. 24 717 pr. år
inkl. eiendomsskatt kr 10173,-. for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt kr 10.173,-.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 660 708,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 2 378 548,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Naboeiendom har tinglyst adkomstrett over denne eiendommen.
Det ligger tinglys en gamme vannrett på eiendommen, denne er pt ikke i bruk, vann fra denne brønnen ble frakoblet i forbindelse med tilknytning til offentlig vann og avløp for en del år siden.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å foreta kundekontroll av både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2 % av salgssummen
Tilretteleggingsgebyr: kr 10 900,-
Grunnpakke mf: kr 10 900,- (evn. avisannonsering kommer i tillegg)
Visningshonorar: kr 3 000,- pr. visning
Oppgjørshonorar: kr 6 000,-

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 30.05.2019

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 24.06.2019 08:41. Saksnr. 18-19-0029

empty