Oppland
Knut Hamsuns veg 22

Prisantydning
Kr 4 500 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1991
Soverom 4
P-rom / BRA 286 / 286m²
Tomteareal 1 911m² (Eiet tomt)
Energimerke D

Visning

11.09 17:00 - 17:30

Velkommen til Knut Hamsuns veg 22

Velholdt villa som passer godt for "storfamilien". Meget sentral beliggenhet nederst i Vestrumenga på Raufoss. Kort vei til alle fasiliteter i Raufoss sentrum med kjøpesenter, butikker, apotek, treningssenter etc. Kort vei til barnehage og barneskole.

Boligen inneholder blant annet 4 soverom, et disponibeltrom/kontor, kjellerstue, garderoberom, 2 bad, vaskerom og separat wc. Stor og romslig stue med mange møbleringsmuligheter, dels åpen løsning til kjøkken. Stor terrasse og balkong fra et av soverommen. Flott opparbeidet uteareal med blant annet enkelgarasje/uthus samt en stor dobbelgarasje.

Kort vei til mange fine turområder på begge kanter av Raufoss.

Velkommen til Knut Hamsuns veg 22!

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 315 m2
Totalt bruksareal: 286 m2
Totalt primærrom: 286 m2

Primærrom: Stue, to soverom, bad/wc, vaskerom og kjøkken i 1.etasje. Vindfang, entré, bad/vaskerom, wc, to soverom, innredet rom, omkledningsrom, kjellerstue og kjøkken i underetasje.
Sekundærrom: Ingen.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 26.08.19 utført av Kjell Åge Pinslund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

1911 kvm. Eiet tomt

Eiendom med romslig og pent opparbeidet uteareal med plen, beplantning, prydbusker og busker. Gruset gårdsplass på øver- og nedsiden av boligen. Støttemurer med munkepuss. Brosteinsbelagte partier. Hellebelagt trapp fra bolig ned til garasje med varmekabler.

Det oppgitte tomtearealet er ihht. kommunens digitale kartdatabase, eventuelle arealavvik kan ikke senere påberopes.

Byggemåte

Arkitekttegnet enebolig over to etasjer med 1.etasje og sokkel. Byggegrop av jord/grus. Fundamentert på Munkepusset og malte lecablokker. Oppført i bindingsverk med utvendig stående panel. H-vinduer med isolerglass og nye sprosser i hver etasje. Valmet takkonstruksjon tekket med takstein. Stålrenner med nedløp. Elementpipe fra underetasje til over yttertak. Etasjeskillere med støpt gulv i underetasje og trebjelkelag i 1.etasje.

Andre bygg
Enkelgarasje med uthus fra 1997. Fundamentert på støpt plate og to skift malt munkepusset lecablokker. Oppført i bindingsverk med utvendig stående kledning. Valmet takkonstruksjon tekket med takstein. Rulleport og el-opplegg.

Dobbelgarasje fra 1997. Fundamentert på helstøpt hvitmalt munkepusset mur. Støpt gulv. Valmet takkonstruksjon tekket med takstein. Renner og nedløp. Leddport med motordrift.

Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om tekniske detaljer.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger tillatelse til oppføring av bolig i 1989.
Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1992.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertid brukstillatelse i sine arkiver.
Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at kommunen ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Standard

Stor og romslig familiebolig som fremstår i meget velholdt stand med gode standarder. Det er gjort vedlikeholdsmessige arbeid kontinuerlig.

Boligen går over to etasjer med 1.etasje og underetasje/sokkel. Totalt har boligen 4 store soverom, 2 i hver etasje, samt et disponibelt rom/kontor. Eget klesrom/bod i tilknytning til entréen som også inneholder et mindre garderobeskap. Grovkjøkken og koselig kjellerstue med vedovn.

1.etasjen er romslig og har mange møbleringsmuligheter i form av sofakrok, spisestue, lesekrok eller det du måtte ønske. Utgang til stor terrasse med dels overbygg og utvendig markise. Romslig bad og separat vaskerom med kjølehjørne og utgang til hagen.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning av typen Drømmekjøkken. Malte profilerte fronter. Enkelte overskap med glassdører. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn. Fliser i benkeryggen. Kjøkkenet er fornyet med ny benkeplate og håndtak. God plass til romslig spisegruppe i dels åpen løsning til kjøkkenet.

Bad, WC & Vaskerom
Bad i 1.etasje fra 1998. Italienske kvalitetsfliser på gulv og vegg. Varme i gulvet. Romslig baderomsinnredning med profilerte fronter, to nedfelte servanter i Corian benkeplate. God oppbevaring i over- og underskap samt sideskap. Installasjoner som hjørne boblebadekar, wc, bide og dusjkabinett.

Bad i underetasje fra 2010 med flislagte gulv og vegger. Varme i gulvet. Nedfelt håndvask i innredning med under- og overskap. Tilhørende speil med belysning. Dusjhjørne med innslående glassvegger. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsberederen er plassert her.

Separat wc/toalettrom i underetasjen. Enkel servant og gulvmontert wc. Belgg på gulv med gulvvarme. Malte plater i himling og på vegger.

Vaskerom i 1.etasjen med kjølehjørne. Malte plater i himling og på vegger, fliser på gulv med varme. Utgang til hage fra vaskerommet. Innredning med over- og underskap for oppbevaring. Skyllekum og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

El-anlegg/VVS
Sikringsskap plassert i underetasje med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. El-kontroll desember 2012.

Utvendige og innvendige avløpsrør i PVC. Innvendige vannrør i kobber, utvendige vannrør i plast.
Varmtvannsbereder antas ny 2006.

Generelle materialvalg
Himlinger i hovedsak med malte plater.
Vegger med malt miljøstrie, fliser, malt panel, malteplater og mdf plater.
Gulv med parkett, fliser og belegg.

Vedlikhold / Tilstand
Malt grunnmur - 2019.
Malt panel på yttervegger - 2016.
Malt karmer rundt vinduer og dører - 2016.
Utvendige persienner - 2015.
Motorisert perisenne i karnapp, ny motor - 2015.
Ny duk på terrassemarkise - 2015
Nye vedlikeholdsfrie sprosser på alle vinduer - 2013
Varmtvannsbereder fra - 2006.
Malt støttemurer - 2019.

Det er flere punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 1 og 2, ingen punkter som har fått tilstandsgrad 3. Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i disse før bud inngis. Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.
Vedfyring fra peis med ovnsinnsats i stue og peisovn i underetasjen.
Varmepumpe (ny 2009) i stue 1.etg., gulvvarme i entré, på begge bad, wc og vaskerom. Ellers panelovner på enkelte rom.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Beliggenhet

Enebolig med fin familievennlig beliggenhet nederst i Vestrumenga. Et eldre og godt etablert boligfelt med eldre og noe nyere boligbebyggelse. Det er kort avstand til Vestrumenga barnehage og Raufoss sentrum med handlefasiliteter, dagligvarer, spisesteder og diverse småbutikker. Gangvei ned til sentrum, og bussforbindelse like ved. Korta Skole med 1.-7. klasse ligger ca 1,6 km fra boligen (gang- og sykkelveg mesteparten av vegen). Raufoss ungdomsskole- og videregående ligger på Prøven ca 2 km unna.

Raufoss er et tettsted og er administrasjonssenteret i Vestre Toten kommune og har i overkant av 7000 innbyggere. Raufoss er kanskje velkjent for Raufoss fabrikken med blant annet Nammo og Benteler. Raufoss fotball har også satt Raufoss på kartet med flere sesonger i eliteseriespill.

Raufoss har et godt aktivitetstilbud til barn og unge i alle aldre. Håndball, fotball, langrenn, hopp og turn.

Totenbadet er et familievennlig badeland hvor regnfulle dager kan tilbringes med en kombinasjon av lek og moro, badstue og boblebad eller treningsøkt inne på styrkerommet.

Raufoss har gode turmuligheter på begge kanter i form av turstier til fots eller på sykkel og langrennsløyper i vinterhalvåret.

Adkomst

Adkomst fra Knut Hamsuns veg eller Øverbyvegen.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering i enkelt garasje, dobbelgarasje eller på egen gruset gårdsplass med plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i kommuneplan avsatt til Boligbegyggelse - Nåværende, vedtatt 27.11.2014

Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler eller kommunen.

Prisantydning inkludert omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
127 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 627 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 28 408,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for Vann- og avløpsgebyrer, eiendomsskatt, renovasjon, feiing- og tilsyn.. Avgifter/gebyrer for vann/avløp betales etter målt forbruk. Vannmåler er montert.

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 1 014 703,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 3 652 932,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:
Registering av grunn tgl. 01.09.2019 dbnr. 900144.
I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen
Tilretteleggingsgebyr: kr 10 900,-
Garantiforsikringspremie: kr 2 950,-
Grunnpakke: kr 10 900,-, tillegg for evn. avisannonsering og digitalannonsering
Visningshonorar: kr 3 000,- pr. visning
Oppgjørshonorar: kr 6 000,-
Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 30.08.2019.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 09.09.2019 12:11. Saksnr. 18-19-0047

empty