" type="text/javascript"> te
Velkommen til Engelandsvegen 10!
Velkommen til Engelandsvegen 10!
dsc0231
dsc0231

Oppland
Engelandsvegen 10

Prisantydning
Kr 3 750 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1938
Soverom 4
P-rom / BRA 140 / 201m²
Tomteareal 642m² (Festet tomt)
Energimerke G

Visning

23.01 16:00 - 18:00

Velkommen til Engelandsvegen 10

Enebolig med fin beliggenhet i nordbyen av Gjøvik, flott utsikt og solrik beliggenhet. Kort vei til sentrum, skoler, barnehage, idrettsbane, badeanlegg på Fastland og turmuligheter.

Boligen holder en god standard og har fått flere oppgraderinger av betydning de senere år. I boligen finner du 4 soverom i 2.etasje. Koselig stue i 1.etasjen, med adkomst til kjøkken og spisestue. Praktisk med bad i hver etasje og kjeller med bodrom og vaskerom om nødvendig.

Hage med plen, beplantninger, epletrær og garasje på nedsiden av tomten.

Velkommen til Engelandsvegen 10!

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 234 m2
Totalt bruksareal: 201 m2
Totalt primærrom: 140 m2

Primærrom: Vindfang, trapperom, kjøkken, spisestue, stue, bad/vaskerom i 1.etasje. Trapperom, stue, bad, gang og 4 soverom i 2.etasje.
Sekundærrom: Boder, vaskekjeller og kryploft.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 15.08.19 utført av ABACUS TAKST AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

642 kvm. Festet tomt

Svakt skrånet tomt med gode solforhold og nydelig utsikt. Tomten er opparbeidet med plen og noe beplantninger med prydbuske rog frukttrær. Støttemur mot vei og oppført enkelt garasje på nedsiden. Dels gruset gårdsplass med ytterliggere plass til parkering av biler.

Grunneier er Gjøvik kommune.
Festeavgiften er kr. 7 852,- pr. år.
Festeavgiften reguleres 04.01.2020, og kan reguleres hvert 10 år iht. konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 20.04.2037.

Det er mulighet for innløsning av festetomten.

Byggemåte

Enebolig over to etasjer med kjeller. Betongfundamenter på antatt faste masser. Støpt kjellergulv, grunnmur i støpt betong, antatt betong med sparstein. Alder på drenering er ukjent. Yttervegger i antatt isolert reisverk/trekonstruksjoner. Tillegg isolert med 50 mm mineralull. Utvendig liggende panel. Vinduer med isolerglass og rammer av tre, vinduer med enkle glass og varavinduer. Produksjonsår 1987, 2001 og 2004. Valmet tak tekket med taksteinformede plater i metall. Tekket i 2001. Takrenner og nedløp i lakkert metall. Nye renner og beslag i 2001. Murt og pusset pipe med utvendig takfotbeslag. Etasjeskiller i antatt isolert trekonstruksjon.

Enkel garasje oppført i 1984 med trekonstruksjon på ringmur i lettklinker og betong.

Tilstandsrapporten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne og boligens tilstandsgrad før bud inngis.

Vedlikehold og kostnader forbundet med dette må påberegnes.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.1939. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Standard

Bolig over to plan med kjeller. Boligen er registrert som tomannsbolig, men blitt benyttet som enebolig. Boligen holder en god standard og er modernisert i 2014 med betydelige oppgraderinger. Boligen har 4 soverom i 2.etasje. Boder og mulighet for vasking av tøy i kjelleren. Det er sentralstøvsuger i boligen. Frittstående enkelt garasje.

Kjøkken
Pent og innbydende kjøkken med innredning fra 2009. Innredningen har glatte høyglans fronter. Integrerte hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin. Frittstående plass til kjøleskap. Høykvalitets benkeplate i marmor. Plass til lite kjøkkenbord og stoler. Direkte adkomst til spisestue.

Bad & Vaskerom
Bad i 1.etasje fra 2010 med keramiske fliser på vegger og gulv. Baderomsinnredning fra 2017 med servant. Vegghengt toalett, badekar med skjermvegg og vegghengt dusj. Opplegg for vaskemaskin. Termostatstyrte varmekabler i gulv.

Bad i 2.etasje fra 2009 med kermaiske fliser på gulv og vegger. Innredning med servant, vegghengt toalett, dusjnisje med skyvedører og vegghengt dusj. Nytt overskap i 2017. Avtrekk med elektrisk vifte. Termostatstyrte varmekabler i gulv.

El-anlegg/VVS
Sikringsskap med måler, jordfeilbryter og automatsikringer. Hovedsaklig er anlegget fra 2009. Hovedsaklig åpent elektrisk anlegg.

Innvendige vannrør i kobber og rør i rør til nye installasjoner. Innvendige avløpsrør i pvc og soil. Stoppekran og varmtvannsbereder er montert i kjeller.

Generelle materialvalg
Innvendige gulvflater med ubehandlet betong, heltregulv, laminat og fliser. Vegger med ubehandlet treverk, pusset og malt betong, malt panel, ferdigmalte plater, MDF, tapeter og fliser på bad. Himlinger med ubehandlet og malt treverk, malt panel, ferdigmalte plater og malt lerret-tak.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Vedfyring via peisovn i stue, varmekabler i gulv på bad og panelovner på enkelte rom.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Det ble etter sist stedlig feiertilsyn registrert følgende annmerkninger: Kledning må fjernes fra skorstein i kjeller. Brennbart matriale fjernes fra skorsteinens utkragning i etasjeskille i 2.etasje.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentrumsnært område med eldre bolig og villabebyggelse i nordbyen av Gjøvik. Med kort vei til Fredheim barneskole og Bjørnsveen ungdomsskole. Flere barnehager i nærområdet. Til Gjøvik stadion med idrettsplass, fotballbaner med gress- og kunstgress hvor Gjøvik Lyn holder til er bare en kort spasertur fra boligen. Vinterstid benyttes deler av anlegget til skøytebane. Fastland som er Gjøviks kommunale og gratis badeanlegg ligger også like i nærheten.

Skiløypetrassé beliggende ved skoleområdet på Fredheim og Bjørnsveen, som tar deg innover mot Tranbergmarka og rundt Bergstoppen og videre til Eiktunet, Øverby osv.

Like borti gata for boligen ligger underholdningssenteret Bowling 1 som er et topp moderne anlegg med 14 bowlingbaner, megazone(laserspill), biljard og andre spillautomater. Her kan du spille bowling med venner, familie eller sosialt med din bedrift. Anlegget har mange faste kunder og lag. Bedriftsligaen har hele 40 lag, hvor det er rundt 200 aktive spillere, og Gjøvik BK aktive klubben med nær 20 medlemmer. Senteret tilbyr morsomme arrangementer i form av bowlingbursdag for barna i huset. Enkel mat- og drikkeservering på stedet. Ta turen hit og ha det gøy!

Adkomst

Avkjøring fra Trondhjemsvegen og inn på Engelandsvegen. Alternativt avkjøring fra Trondhjemsvegen og inn på Solevegen, fjerde hus på høyere hånd.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering i enkelt garasje eller på egen tomt med plass til 2-3 biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Reguleringsforhold

Området er regulert til Bolig - Fs2 Frittliggende småhusbebyggelse. iht. til reguleringsplan Gjøvik sentrum nord datert 26.03.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Prisantydning inkludert omkostninger

3 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-))
--------------------------------------------------------
108 992,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 858 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 24 108,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for Eiendomsskatt, renovasjon, vann- og avløpsgebyrer, feiing- og tilsyn..

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 784 881,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 2 825 570,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:

1938/2441-2/19 - 24.10.1938 - Festekontrakt.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å foreta kundekontroll av både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5 % av salgssummen
Grunnpakke: Kr 13.600,-
Tilretteleggingsgebyr: Kr 13.900,-
Visningshonorar: Kr 3.000,- pr. visning
Oppgjørshonorar: Kr 6.000,-

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 15.08.2019.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 17.01.2020 14:31. Saksnr. 18-19-0059