dsc1087
dsc1087

Oppland
Raufossvegen 585

Prisantydning
Kr 3 250 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1934
Soverom 4
P-rom / BRA 204 / 205m²
Tomteareal 3 675m² (Eiet tomt)
Energimerke F

Velkommen til Raufossvegen 585

Velholdt enebolig beliggende i dels landlige omgivelser i Hunndalen, med kort vei til både Raufoss og Gjøvik. Nærliggende til fine turområder. Kort vei til bussholdeplass. Gangvei til Gjøvik og Raufoss rett ved.

Boligen har en normal standard, flere vesentlige oppgraderinger siste 10 år. Inneholder bl.a. 3 soverom og romslig bad i 2.etg., stor entrè, kjøkken og stue med plass for spisestue i 1.etg. Praktisk vaskerom samt hybelleilighet i kjeller og separat wc i 1.etasje. Stor koselig terrasse med overbygg og meget romslig tomt og pent uteareal. Nyere dobbelgarasje med innredet rom på loft.

Velkommen til Raufossvegen 585!

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 227 m2
Totalt bruksareal: 205 m2
Totalt primærrom: 204 m2

Primærrom: Bad, gang og 3 soverom i 2.etasje. Entré, kjøkken, hall m/trapp, stue, spisestue og wc i 1.etasje. Vaskerom, gang, stue/kjøkken, bad og soverom i kjeller.
Sekundærrom: Bod i kjeller.

Garasje: Bra: 81 kvm. Innhold: Garasjerom og 2 innredede rom på loft.

Uthus: Bra: 27 kvm. Innhold: Bod.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert utført av Amund Forset. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

3675 kvm. Eiet tomt

Stor og romslig tomt som er pent opparbeidet med plen, busker og støttemur. Nylig oppgruset stor gårdsplass.

Eiendommen består av to gårds- og bruksnummer på henholdsvis ca 404 kvm og ca 3271 kvm.

Byggemåte

Enebolig 1 1/2 etasjer med kjeller. Støpt gulv på grunn med grunnmur i lettklinkerblokker og dels eldre gråsteinsmur. Innvendige utforede vegger på grunnmur. Tilbygg på støpte pilarer. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring. Påmonterte fasadeplater på grunnmur. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig stående kledning. Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2006. Mønet skråtak i tre, tekket med betongtakstein, asfalt shingel på tilbygg. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Teglpipe med ildsted. Etasjeskillere i trekonstruksjoner.

Andre bygg:
Dobbelgarasje oppført i 2008. Oppført med støpt plate på mark. Oppført i isolert bindingsverkkonstruksjon med utvendig malt panel. Mønet saltak tekket med metallplater. Beslag, renner og nedløp i metall. Gangdør på siden, leddprt med elektrisk åpner. Innvendig trapp, opplagt strøm og belysning. Innredet rom på loft.

Enkelt uthus fra ca. 1950, oppsatt på enkel fundamentering i bindingsverk. Utvendig kledd med trepanel. Saltak tekket med metallplater. Plassbygget dør.

Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om tekniske detaljer.

Rapporten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver. Det var heller ikke et krav på der aktuelle byggåret.

Standard

Velholdt enebolig med mange vesentlige oppgraderinger de siste 10 år. Normal standard, fin planløsning og hybelleilighet i deler av kjeller. Nyere dobbelgarasje med innredet rom på loft, stor flott tomt.

Kjøkken
Kjøkken i 1.etasje med laminerte skrog, profilerte fronter, enkelte fronter med glassfelt på overskap. Laminert benkeplate og oppvaskkum i metall. Det er plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert stekeovn og koketopp. Plass til spisegruppe. Vedovn.

Kjøkken i kjeller med innredning i laminerte skrog, profilerte lyse fronter og laminert benkeplate. Fliser i benkeryggen og oppvaskkum i metall. Plass til frittstående oppvaskmaskin på benk, kjøleskap og komfyr.

Bad & Vaskerom
Bad i 2.etasje med flislagt gulv med varme. Fliser og malt strie på vegger. Panel i himling. Badet er installert med servant i innredning med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjhjørne, badekar og gulvmontert wc. Ventil på vegg for lufting.

Separat wc i 1.etg. med servant og toalett.

Vaskerom i kjeller med flislagte overflater og varme i gulv. Panel på vegger. Praktisk innredning med over- og underskap for gode oppbevaringsmuligheter. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Et praktisk rom for organisering av klær og tøy.

Bad i kjeller med belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Installert med servant i innredning med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjkabinett og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulvet.

El-anlegg/VVS
Elektrisk anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

Synlige avløpsrør i plast. Synlige vannrør i plast/rør i rør. Varmtvannsbereder på ca. 120 liters kapasitet, i tillegg til bereder i varmepumpe. Fordelerskap med kurser på vaskerom i kjeller.

Generelle materialvalg
Innvendige gulv med laminat, tregulv og fliser. Innvendige vegger med panel, biritapet og malte plater. Himlinger med panel og formpresset panel.

Vedlikehold / Tilstand
Nytaktekking - 2004.
Innredet/bygget ut kjeller, ny grunnmur og drenering - 2005.
Nytt bad i kjeller - 2006.
Innredet utleiedel i kjeller - 2006.
Bygget ny veranda - 2007.
Bygget tak over veranda - 2009.
Ominnredet og oppgradert 2.etg - 2009.
Etterisolert, ny kledning og nye vinduer fra 2007-2010.
Tilbygget inngangsparti - 2016.

De fleste punkter i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 1, punkter som omhandler takkonstruksjon, overflater på bad 2.etg., VVS- installasjoner generelt og eldre uthus har fått tilstandsgrad 2, ingen punkter har fått tilstandsgrad 3. Interessenter oppfordres tll å sette seg grundig inn i disse før bud inngis.

Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om tekniske detaljer.

Adgang til utleie

Den delen av eiendommen som fremstår som utleiedel er ikke godkjent som separat boenhet/utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Det er dør med mulighet for gjennomgang fra hybelleilighet til kjeller forøvrig.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Varmepumpe for vannbåren varme som gir varme i gulv på nesten alle rom. Varmekabel i gulv på bad 2.etg. og i yttergang. Peisovn i stue.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Det ble etter sist stedlig feiertilsyn 18.02.2016 registrert følgende kommentarer/anmerkninger:
- Beskyttelse strålevarme: Montere opp stålplate mot kjøkkenskap. Siden Ildsted er montert for nære brennbartmateriale. Dette gjelder hvis ildsted tas i bruk.
- 10 års service eller kjøpe nytt slukkerutstyr.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt, men kjøper må fylle ut fylle ut en egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Beliggenhet

Eiendommen har beliggenhet i Hunndalen mellom Gjøvik og Raufoss.
Ved eiendommen er det kort vei til flotte turområder og idrettsplass med fotballbane. En liten kjøretur til Skumsjøen gir deg et eldorado av blåmerkede turstier på sommeren og et godt løypenett av skiløyper i vinterhalvåret. Skumsjøen er også en populær badeplass i sommerhalvåret. Dnt har base der med kafeteria og servering.

Ellers ligger Eikstadtjernet noen få minutters gange unna eiendommen.

Til Gjøvik er det 6 kilometer og til Raufoss ca. 5 kilometer. Her er det handlefasiliteter og alt du trenger av servcivetilbud i hverdagen. Kort vei til bussholdeplass med avganger i begge retninger med Ringruta som går ca. hver time.
Togforbindelse fra både Gjøvik og Raufoss.

Adkomst

Avkjøring fra gamle Rv 4.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje med plass til to biler eller på romslig gruset gårdsplass med plass til flere kjøretøy.

Vei, vann og avløp

Avkjøring fra gamle rv4, adkomst fra privat veg.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Merknad til offentlig vann og avløpsanlegg:
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VAledninger. Vedlagt er kartutsnitt som viser ledningstrasè.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i Kommuneplanens arealdel (KP) 2014 - 2026. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse . Støysone: gul sone iht. T1442, med bestemmelser, vedtatt 27.03.2014.

Arealplaner under arbeid: Ikke godkjente planforslag under forberedelse / behandling: Ja
Merknad : Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Prisantydning inkludert omkostninger

3 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-))
--------------------------------------------------------
96 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 346 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 17 717,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for eiendomsskatt p.t. kr 5 665,-.

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 685 067,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 2 466 242,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:
1933/990008-1/19 - 12.06.1933 - Bestemmelse om vannrett.
I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5 % av salgssummen
Tilretteleggingsgebyr:kr 13 900,-
Grunnpakke: kr 13 600,-
Visningshonorar: kr 3 000,- pr. visning
Oppgjørshonorar: kr 6 000,-

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 17.09.2019.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 14.10.2019 14:01. Saksnr. 18-19-0082