" type="text/javascript"> te

Oppland
Faukalgutua 23

Prisantydning
Kr 11 000 000

Eierform Selveier
Boligtype Landbrukseiendom
Byggeår 1930
Soverom 3
P-rom / BRA 232 / 234m²
Tomteareal 73 461m² (Eiet tomt)
Energimerke G

Velkommen til Faukalgutua 23

En mulighet av de sjeldne til en fantastisk gård på Kapp med mange bruksmuligheter. Gården har i dag kalkunproduksjon som en av få i Oppland. Driften her har utviklingsmulighter. Gården har også stall, og egner seg derfor også til hestehold. Den dyrkede marken er utleid ut 2019. Arealet er godt egnet til korn- og grønnskasdyrking, og ligger flatt i terrenget med gode solforhold og eget vanningsanlegg fra Mjøsa.

Koselig sammensatt tun med trivelig generasjonsbolig med to boenheter. Pent opparbeidet hage, drivhus, innredet paviljong, stor driftsbygning til kalkunproduksjon, låve med verksted, stall og korntørke samt en garasje.

Vil du leve det gode gårdslivet på Kapp bør du ta kontakt for å avtale visning!

Areal og innhold

Generasjonsbolig:
Totalt bruttoareal: 262 m2
Totalt bruksareal: 234 m2
Totalt primærrom: 232 m2

Primærrom boenhet 1: Vindfang, wc/vaskerom, foaje, stue og kjøkken i 1.etasje. tvstue, kontor, soverom, bad, wc og omkledningsrom i 2.etasjen.

Sekundærrom boenhet 1: Kott.

Primærrom boenhet 2: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue i 1.etasje. Entré og 2 soverom i 2.etasje.

Låve og verksted/stall:
Areal (BTA): 450 kvm.
Inneholder: Verksteddel, garasje, korntørke, låverom/garasjerom, låverom/lagerrom og stallplasser.

Kalkunfjøs:
Areal(BTA): 1000 kvm.
Inneholder: Isolert kontordel, smittesluse og fjøs/dyrerom.

Dobbelgarasje:
Areal (BTA): 75 kvm.
Inneholder: Garasjeplasser.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 16.09.19 utført av Kjell Åge Pinslund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

73461 kvm. Eiet tomt

Stor tomt/tun rundt bygningsmassen som ligger veldig flatt og fint til i terrenget med gode solforhold og storslagen utsikt. Hagen er pent opparbeidet med plen. Beplantninger som solbærbusker, tuja, brudespirea og annen pen beplantning. Det er brosteinsbelagt ved innganger og uteplass. Drivhus til egne grønnsaker og koselig innredet paviljong i hagen. Ny terrasseplatting etablert i 2019. Stor gruset parkeringsplass.

Tomtearelet er fordelt med 4 parseller. hvorav 62,9 daa er fulldyrket jord. Det resterende tomtearealet består av 0,3 daa produktiv skog, 0,7 daa annet markslag og 9,6 daa består av tun med bygningsmasse, hage, gårdsplass osv.

Det dyrkede arealet er forpaktet bort ut 2019.

Eget vanningsanlegg til jordbruksarealene med pumpe ved Mjøsa.

Byggemåte

Generasjonsbolig:
Antatt byggegrop bestående av jord. Bygningen er fundamentert på gråsteinsmur som er påstøpt og pusset. Tilbygg på støpt og pusset grunnmur. Støpt gulv i kjeller. Terrasse på støpte søyler. Eldre del oppført i tømmer, ellers stolpeverk og bindingsverk. Yttervegger er utlektet, isolert og vindtettplater og kledd med utvendig stående perlestaffpanel. Overbygde innganger. Vinduer av typen Flekkhaug, sidehengslet krysspostvinduer med isolerglass i hver etasje. To topphengslede overlysvinduer i 2.etasje. Takvindu i 2.etasje. Vinduer fra 1980-2012. Mønet takkonstruksjon. vippetrapp til loft. Tak tekket med Plannja profilerte takplater. Tekking fra ca. 1980. Stålrenner med nedløp. Teglpipe fra stuegulv til over yttertak, ikke montert ildsteder. Etasjeskille i trebjelkelag i 1. og 2. etasje.

Låve og verksted/stall:
Fundamentert på støpt plate og støpt grunnmur. Oppført i stolpeverk og tilbygd verksted i bindingsverk. Utvendig stående og liggende panel. Delvis ny panel på frontvegg og i gavlvegg mot garasje. Mansardtak over låvedel og pulttak over verksted og stalldel. Taktekking med bølgeblikkplater. Brukar i stein og trebru med rekkverk. Renner og nedløp i stål på låvedel. Vinduer med smårutet glass. Nyere vindu i gavl på låve. Slagdører, stalldører på låve og foldedør til verksted.

Kalkunfjøs:
Bygningen er fundamentert på støpt plate. Oppført i bindingsverk med utvendig liggende panel. Overbygget adkomstdel på kontordel. Mønet skråtak tekket med profilerte takplater. Renner og nedløp. Vinduer med isolerglass. Overbygget carport på en side. Helautomatisk foringssilo på 12- og 10 kvm.

Dobbelgarasje:
Dobbelgarasje fundamentert på støpt plate og støpt ringmur. Oppført i stålkonstruksjoner og kledd med stålplater på yttervegger. Overbygget inngang. Pulttak tekket selvbærende robertsonplater. Ikke montert sarg, renner og nedløp. Skyvedører med stålplater, noe malingsslitte.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver. Det var heller ikke et krav på det aktuelle byggåret.

Standard

Eiendom med bygningsmasse i god stand og godt vedlikeholdt.

Generasjonsbolig
Boligen er delt i to med to boenheter. To separate innganger. Det er uproblematisk å ta i bruk hele boligen som en boenhet da det er adsklit via stuene.
Hjemmekoselige boligdeler med sjel og sjarm. Store og mange vinduer rettet mot Mjøsa og den herlige utsikten.

Boenhet 1:
Kjøkken
Lys kjøkkeninnredning fra IKEA i landlig stil fra 2010. Profilerte fronter, smårutet glass i overskap. Praktisk kjøkkenøy. Integrert oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Godt med skap og benkeplass.

Bad, wc & vaskerom/wc
Bad beliggende i 2.etasje. Flislagte overflater, gulvvarme. Nedfelt håndvask i baderomsinnredning, tilhørende speil med belysning og sideskap. Dusjkabinett. Opplegg for badekar som pr. dags dato er fjernet.

Separat toalettrom vegg i vegg med enkel og eldre standard. Utstyrt med enkel servant og gulvmontert wc.

Vaskerom og wc-rom i 1.etasje i tilknytning til inngang. Vegghengt wc, håndvask, dusjkabinett og høyskap til oppbevaring. Oppplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Boenhet 2:
Kjøkken
Malt profilert kjøkkeninnredning fra Amundsen snekkerverksted. Kjøkkenet er fra 2010. Plass til frittstående hvitevarer, opplegg for vaskemaskin. Romslig og innbydende kjøkken med god skap- og benkeplass.

Bad & Vaskerom
Badrom i 1.etasje Med fliser på gulv med varme og våtromsplater på vegger. Badet er installert med nedfelt håndvask i underskap, vegghengt wc og innfellbare dusjvegger til veggdusj. Opplegg for vaskemaskin.

Generellt
El-anlegg/VVS
To sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. El-anlegg fra 2010. I hovedsak åpent ledningsnett.

PVC avløpsrør utvendig og innvendig fra 2016. Plast vannrør utvendig og kobberør innvendig. Varmtvannsbereder på ca. 200 liters kapasitet fra 2010.

Generelle materialvalg
Himlinger med mjøspanel, malte plater og malt panel. Vegger med malt panel, mjøspanel, våtromsplater og fliser. Gulv med fliser, laminat, parkett og slipte tregulv.

Låve og verksted/stall:
Verksted som er isolert og brannsikret. Det er installert varmepumpe. Garasjen er kledd med brannsikre plater. Egen korntørke/kaldtørke på ca. 50 kvm. Låve- og lagerrom med tregulv. Hovedskap med jordkabler til de øvrige bygningene er plassert her. Stallplasser i låvedel og i overbygget del. Stallinnredning er demontert pr. dags dato. Opplegg for vann.

Kalkunfjøs:
Fjøset har isolert kontordel og smittesluse. Håndvask med varmt og kaldt vann. Eget opplegg for brannvarsling med sentral fra hovedbygning. Sikringsskap med automatsikringer.

Dobbelgarasje:
Uisolert garasje med garasjeplasser. Noe malingsslitte dører. Enkel standard.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Generasjonsbolig: Varmes opp med strøm via varmpepumper, panelovner og gulvvarme på baderom. Pipe med mulighet for ildsted.

Låve og verksted/stall: Varmes opp med strøm. Montert varmepumpe i verksted.

Kalkunfjøs: Varmes opp med gassfyrt oppvarming fra tank utvendig.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen har almenningsrett i Lodd nr. 1 i Toten Almenning.

Kalkundriften kan overtas av nye eiere dersom dette er av interesse. Det ligger et potensiale i kalkundriften som eier kan opplyse om ved interesse.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonspliktig.

Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept og senest ved signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr etter regning direkte fra kommunen.

Dersom konsesjon ikke gis på grunn av forhold på kjøpers hånd, herunder konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 2- 5 eller § 9 andre til fjerde ledd, eller på bakgrunn av for høy kjøpesum, annulleres avtalen. Dersom avtalen annulleres kan partene ikke fremme krav mot hverandre som følge av at avtalen bortfaller.

Odel

Eiendommen er odelseiendom. Alle kjente odelsberettigede skal ha fraskrevet seg odelsretten.

Beliggenhet

Søndre Faukal gård ligger i utkanten av Kapp med vidstrakt og nydelig utsikt mot Mjøsa og Hedemarken. Eiendommen ligger i landlige og barnevennlige omgivelser med spredt bolig og landbruksbebyggelse rundt.

Kort vei til Fauchald idrettsplass med fotballbane, gangavstand ned til bussholdeplassen med Ringruta som passerer hver time.

Til Kapp barneskole er det omtrent 3 kilometer og det ligger et par barnehager innenfor to kilometer. Til Lena er det 7 kilometer med mange fasiliteter, ungdomsskole og videregående. Til Gjøvik med et ytterliggere større servicetilbud er det omtrent 11 kilometer.

Flotte turmuligheter i nærområdet og Heksusstranda med fine bademuligehter i sommerhalvåret.

Adkomst

Avkjøring fra Mjøsvegen og inn på Faukalgutua. ta første til høyre og gården ligger da på vesntre hånd.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering i carport, garasje eller på stor gruset gårdsplass med plass til mange kjøretøy.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Eget vanningsanlegg fra Mjøsa med tinglyst bruksrett til pumpehus på naboeiendom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:

LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. datert 19.06.2019.

Gul sone iht. T-1442.
Rød sone iht. T-1442.

Prisantydning inkludert omkostninger

11 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-))
--------------------------------------------------------
290 242,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 290 242,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 34 559,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for Eiendomsskatt, renovasjon, vann- og avløpsgebyr og feiing- og tilsyn.

Avgift vann fastgebyr: kr. 3061,-
Vann etter forbruk: kr. 23,- pr. kbm
Avgift avløp fastgebyr: kr. 3448,-
Avløp etter forbruk: kr. 30,45,- pr. kbm.

Renovasjon - Husholdningsavfall: kr. 3414,-
Eiendomsskatt: kr. 7279,-
Feeing- og tilsyn: kr. 606,-

Avløp betales etter areal da det ikke er egen måler som måler vann som går til fjøs/driftsbygning. Det kan bli ett pålegg om vannmåler vdr. vann til fjøs for å få riktig mengde forbruk kloakk for bolig.

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Privat egen felles vei som det er stipulert med ca. kr. 4000,- pr. år i utgifter til snøbrøyting og vedlikehold.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 1 067 627,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

1908/900124-1/19 - 01.12.1908 - UTSKIFTING TINGLYST

1926/900141-1/19 - 07.01.1926 - ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST

1967/441-3/19 - 27.01.1967 - BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST

1971/5726-1/19 - 05.08.1971 - BESTEMMELSE OM VANNLEDN. TINGLYST

1975/990021-1/19 - 05.09.1975 - ELEKTRISKE KRAFTLINJER TINGLYST

1978/6338-1/19 - 11.08.1978 - BESTEMMELSE OM VANNLEDN. TINGLYST

1979/788-1/19 - 29.01.1979 - ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST

1996/3027-2/19 - 06.05.1996 - BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST

1996/3029-2/19 - 06.05.1996 - BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST

2018/1191077-1/200 - 28.08.2018 - BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Forsikring

Som kjøper gjennom oss får man gratis gjennomgang av forsikringene av Toten Forsikring AS samt en måned med dekningen Hus Pluss inkludert i boligkjøpet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,7 % av salgssummen
Grunnpakke: Kr 13.600,-
Tilretteleggingsgebyr: 13.900,-
Visningshonorar: Kr 3.000,- pr. visning
Oppgjørshonorar: Kr 6.000,-

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 23.09.2019.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 22.01.2020 18:41. Saksnr. 18-19-0089