Oppland
Grøtbergsleia 13

Prisantydning
Kr 1 450 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1955
Soverom 4
P-rom / BRA 151 / 161m²
Tomteareal 984m² (Eiet tomt)
Energimerke G

Velkommen til Grøtbergsleia 13

Enebolig i landlige omgivelser med bl.a. 4 soverom. Store bodrom - snekkerverksted - godt med lagringsplass. Solrik beliggenhet i landlige omgivelser ca 4 km til Lena sentrum.

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 184 m2
Totalt bruksareal: 161 m2
Totalt primærrom: 151 m2

Primærrom: 1.etg.: entrè, kjøkken, stue, 2 soverom, bad/wc, wc. 2.etg.: stue, tidl.kjøkken, 2 soverom, bad og trapperom.
Sekundærrom: 1. etg.: spiskammers, utvendige bodrom, snekkerverksted, kott og carport.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 23.10.19 utført av Amund Forset. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

984 kvm. Eiet tomt

Tilnærmet flat tomt opparbeidet med plen og noe beplantning samt noe naturtomt.

Byggemåte

Enebolig i 1 1/2 etg oppført i trekonstruksjoner på støpt plate, opprinnelig oppført som snekkerverksted i 1.etg. og leilighet i 2.etg. Ombygd ca 1984.
Opprinnelige del oppført på støpt/murt grunnmur, vegger i bindingsverkskonstruksjoner, antatt isolert, luftet og kledd med malt trepanel. Mønet saltak konstruksjon med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak er tekket med takstein. Vinduer har 2- og 3-lags isolerglass, noen nyere ellers fra ca 1984.

Bodrom inntilbygd boligen på baksiden med 2 rom: hobbyrom/snekkerverksted og bodrom.
Eldre carport inntilbygd på siden av boligen.

Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om tekniske detaljer.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det vil ikke bli krevd ferdigattest for tiltak/bygg fra før 01.01.2009 iflg. svarbrev fra kommunen.

Standard

Enebolig i landlige omgivelser med bl.a. 4 soverom. Solrik beliggenhet.

Inneholder:
1.etg.: vindfang, entre, kjøkken, stue, 2 soverom, wc, bad/wc/vaskerom og bod (tidligere vært kjølerom).
Fra stuen er det utgang til hagen.
2.etg.: gang, tidligere kjøkken, stue, 2 soverom og eldre bad

Kjøkken 1.etg.: plassbygd innredning fra 1985 med ventilator, fliser mellom benk og overskap, opplegg for oppvaskmaskin.
Bad/wc 1.etg.: baderomsinnredning med hel servantplate, dusjvegger, badekar, wc og opplegg vaskemaskin.
Separat wc 1.etg.: innredet med servant og wc.

Kjøkken 2.etg.: enkel, eldre malt innredning.
Bad 2.etg.: eldre bad med servant og dusj.

Gulv: parkett, laminat og vinyl.
Vegger: malte plater, panel og tapeter.
Himlinger: plater og panel.

Vedlikehold / Tilstand
Boligen framstår som vanlig vedlikeholdt, normal slite og elde, vesentlig standarder fra ombygging av boligen ca 1984. Pusset opp bad og ett soverom i 1.etg. og nytt sikringskap 2008. Ny pipe over tak, pipehatt, beslag og vindskier og sjekk av tak i forbindelse med taklekkasje ca 2013, tilknyttet offentlig avløp og nytt vanninntak 2015. Montert varmepumpe ca 2012.

Det er flere punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2, bad 2.etg. har fått tilstandsgrad 3, noen punkter har fått tilstandsgrad 1. Interessenter oppfordres spesielt til å sette seg nøye inn i disse før bud inngis.

Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om tekniske detaljer.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue 2.etg., peis med ovnsinnsats i stue 1.etg., gulvvarme på bad 1.etg. ellers elektrisk.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Hvitevarer på kjøkken og bad medfølger i handelen.

Det ble etter sist stedlige feiertilsyn 8/12-2017 registrert følgende kommentar/merknad: 3 pulverapparater hvor av ett av nyere dato. Feieluke ikke åpnet grunnet vanskelig å komme til.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen har solrik beliggenhet i landlige omgivelser i området med bolig og landbruksbebyggelse, ca 4 km til Lena sentrum med skoler, forretninger, idrettsanlegg m.m. Store markaområder i umiddelbar nærhet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere skilt ved fellesvisninger og satt opp "TIL SALGS" plakat på boligen.

Parkering

På tomten ved inngang til boligen.

Vei, vann og avløp

Privat veg til eiendommen - deler utgifter til brøyting og vedlikehold.

Vann/avløp tilknyttet offentlig nett. Vannmåler er montert.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i kommuneplan/kommunedelplan avsatt til boligbebyggelse - nåværende ihht. kommuneplan vedtatt 19.06.2019.

Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Prisantydning inkludert omkostninger

1 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
36 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 450 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
51 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 501 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 17 172,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for eiendomsskatt. Avgifter/gebyr for vann/avløp betales etter målt forbruk. Vannmåler er montert.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr. 443 840,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 1 597 823,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:
Erklæring/avtale med tillatelse om å oppføre carport nærmere tomtegrense, rettighetshaver gnr. 148 bnr 15 og 16, tgl. 25.09.1981 dbnr. 7400.
I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Protector vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger. Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Norges Eiendomsmeglerforbunds standardliste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet fremgår av salgsoppgaven.

Forsikring

Som kjøper gjennom oss får man gratis gjennomgang av forsikringene av Toten Forsikring AS samt en måned med dekningen Hus Pluss inkludert i boligkjøpet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,5% av salgssummen
Tilretteleggingsgebyr: kr 7 000,-
Grunnpakke: kr 10 100,- tillegg for evn. avisannonsering og digitalannonsering
Visningshonorar: kr 3 000,- pr. visning
Oppgjørshonorar: kr 6 000,-
Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 24.10.2019

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 11.11.2019 09:11. Saksnr. 18-19-0105