" type="text/javascript"> te
Ext_3
Ext_3
Ext_1
Ext_1
Ext_5
Ext_5
Ext_2
Ext_2
Ext_7
Ext_7
Ext_4
Ext_4
Corona bilde visning
Corona bilde visning
Ext_6
Ext_6
Int_1
Int_1
Int_2
Int_2
Int_3
Int_3
Int_4
Int_4
Int_5
Int_5
Int_6
Int_6
Int_7
Int_7
Meierigata_13_1
Meierigata_13_1
Int_8
Int_8
Meierigata_13_2
Meierigata_13_2
plan_1
plan_1
plan_2
plan_2

Innlandet
Meierigata 13

Prisantydning
Kr 4 750 000

Eierform Selveier
Boligtype Næringsbygg
Byggeår 1925
Soverom 11
P-rom / BRA 319 / 411m²
Tomteareal 1 412m² (Eiet tomt)
Energimerke E

Velkommen til Meierigata 13

Herskaplig sentrumseiendom i Lena sentrum. Eiendom med sjel og historie. Gangavstand til Lena- og Valle Videregående skole.

Overflod av parkeringsplasser på pent opparbeidet gårdsplass med belegningsstein.

Kort vei til det aller meste, kun 1 time fra Gardermoen og 1,5 time fra Oslo.

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 450 m2
Totalt bruksareal: 411 m2
Totalt primærrom: 319 m2

Primærrom: Hall med trapp, vindfang, trapperom og 5 soverom i 1.etasje. Bad, kjøkken, hall med trapp, spisestue og 4 soverom i 2.etasje. Bad, trapperom og wc i kjeller.

Sekundærrom: 5 boder, annet rom med sluk, kott og teknisk rom i kjeller. 1 bod på loft.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 29.05.20 utført av Alf Bjørnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

1412 kvm. Eiet tomt

Stor flat eiet tomt på i underkant av et og et halvt mål. Tomten fremstår som ryddig og lettstelt. Pent opparbeidet med plen og beplantninger. Hekk mot naboeiendom og prydbusker rundt ved boligen. Stor gårdsplass med mange parkeringsplasser som er belagt med belegningsstein.

Parkeringsplasser er "utleid" til ansatte ved Lena Jernvare.

Byggemåte

Bolig over to etasjer med kjeller og loft. Senere ombygget til kontorbygg. Normal standard alder tatt i betraktning. Gulv støpt på grunn med grunnmur i sparsteinsbetong. Støpt såle på vindfang/hovedinngang, støpte vanger og kjellertrapp. Drenering ble utbedret i 1975. Yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig stående og liggende utvendig trekledning. Grunnmuren er pusset over terreng. Det er vinduer med 2-lags isolerglass hovedsaklig fra 1987. Trevinduer med 1+1 lags glass i kjeller. Ytterdører i tre, en dør med 2-lags isolerglass. Valmet takkonstruksjon. Kombinert kaldt loft og skråhimling, kaldt loft på halve bredden av loftet. Det er registrert eternittplater som ikke er fjernet ved forrige skifte av tak. Taket er tekket med metallplater, inngangsparti med glassert takstein. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Teglpiper. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.

Bygningen er fra 1925, har fått oppgraderinger ved behov, men det er bygningsdeler som har behov for moderniseringer og vedlikehold.

Garasje/uthus med grunnmur i betong, grovstøpt gulv. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående trekledning. Halvvalmet tak i trekonstruksjon tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lags glass. Innlagt strøm. Leddport med garasjeportåpner. Tre dører og boder.

Tilstandsrapporten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne og boligens tilstandsgrad før bud inngis.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver. Det var heller ikke et krav på det aktuelle byggåret.

Standard

Eldre bolig bygning fra 1925, med masse sjel og historie. Tidligere bl.a lensmannskontor og kontorbygg. De senere år ombygget til hybler, men det foreligger ikke godkjenning fra kommunen på disse. Bygget har en normal standard alder tatt i betrakting. Fin planløsning. Bygget fremstår som velholdt, og det er kontinuerlig fått oppgraderinger og vedlikehold. Det er alltid behov for vedlikehold og moderniseringer på eldre bygg og bruktboliger.

Kjøkken
Byggets kjøkken ligger i 2.etasjen. Nyere kjøkkeninnredningen har laminerte skrog, formpressede fronter og laminert benkeplate. Kitchenboard med flis"look" i benkeryggen. Det er glassfelt i enkelte dører på overskap. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Det er plass til integrert kjøleskap, komfyr, steketopp og mikro. Frittstående plass til oppvaskemaskin. Plass til spisebord med tilhørende stoler. Stort spiserom rett ut for kjøkkenet.

Bad, WC & Vaskerom
Bygget har to bad. Bad i 2.etasjen har fått TG2. Badet har belegg på gulv, baderomsplater på vegg og himlingsplater i himling. Servant med underskap, og speil med tilhørende belysning. Dusjnisje, gulv montert WC og opplegg for vaskemaskin. Badet varmes opp med panelovn og har mekanisk avtrekk.

Bad i kjeller er også av eldre karakter og har fått TG2. Det er belegg på gulv, malte plater på vegger og malte plater i himlingen. Servant med tilhørende underskap, og speil med belysning. Dusjnisje og gulvmontert wc. Varme i gulvet, ventil på vegg og tilluft via dør.

Badene har normalt utlevd sin levetid og moderniseringer må påberegnes.

Eget separat wc-rom i kjeller. Her er det fliser på gulv, malt strie på vegg og malte plater i himlingen. Enkel servant og speil. Gulv montert wc. Varme i gulvet, naturlig avtrekk og tilluft via dør.

El-anlegg/VVS
Elektrisk sikringsskap med skrusikringer med hovedsaklig åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i 2.etasje og teknisk rom i kjeller.

Synlige avløpsør i plast, synlige vannrør i kobber. Det er 2 stk varmtvannsberedere på ca. 200 liters kapasitet hver som er plassert i kjeller. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler i kjeller. Det er montert utvendig utekran. Opplegg for vaskemaskin på bad i 2.etasje og i kjeller.

Generelle materialvalg
Gulvflater i hovedsak med laminat, tregulv og belegg. Vegger med malt strie, panel og panelplater. Himlinger med malte plater, panel og himlingsplater.

Annet
Montert kjøkkeninnredning - 2007.
Lagt belegningsstein på utearealer - 2008.
Plantet utearealet - 2008.
Installert vannbårenvarme m/konvektorer i 1 og 2 etg. Boret 220 meter - 2008.
Behandlet boligen utvendig - 2010.
Ny Varmtvannsbereder - 2016.
To nye toaletter - 2016.
Behandlet garasjen utvendig - 2018.

Adgang til utleie

Eiendommens utleiedeler er godkjent som egen boenhet. Utleie forutsetter forsvarlig radonnivå. Selger har ikke foretatt radonmåling av utleiedelen, og kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette.

Oppvarming

Bygget varmes opp ved hjelp av strøm. Piper ikke i bruk. Oljetank skal være sannert i 1987 og ikke vært i bruk de siste 30 år.

Hovedvarmekilde er varmegjenvinner og konvektorer via borehull.

Ellers panelovner på enkelte rom. Det er varme på våtrom i kjeller.

Varmeanlegg er plassert i teknisk rom.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Eiendommen er sefrakregistrert med Sefrakminne 528 13 18. K-Kulturminne: 05280013018

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentrumsnær og god beliggenhet i Lena sentrum. Boligen ligger litt skjermet til og har ikke direkte eksponering til hovedgaten i Lena, men til gjengeld et vakkert herskaplig preg med gangavstand og nærhet til alt. Andre forretninger og leilighetsbebyggelse rundt. Kort vei til Lena- og Valle VGS, idrettshallen og alle fasiliteter i Lena.

Omtrent 400 meter til FUS barnehage, ca. 4 kilometer til Hoffsvangen Barneskole- og barnehage. Et par kilometer til Ungdomsskolen og steiner barnehage.

Meget gode bussforbindelser hele dagen. 1 kilometer til bussforbindelsen som tar deg til Gardermoen.

Det er 18 kilometer til Gjøvik med et ytteliggere større servicetilbud. 1 times kjøring fra Gardermoen og 1,5 time fra Oslo.


Adkomst

Avkjøring fra Lenagata og inn på Meierigata, eiendommen ligger som eiendom nummer to på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

En parkeringsplass i garasje.

Stor disponibel parkeringsplass med mange parkeringsplasser.

8-10 er "utleid" til Lena Jernvares ansatte i deres arbeidstid på følgende villkår at de bekoster brøyting, strøing vinterstid. Spyling og soping av gårdsplassen som består av belegningsstein.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område, men er i kommuneplan: Kommunedelplan - Kommunedelplan Lena datert 20.11.2008 avsatt til Bolig/forretning/kontor.

Området er regulert til Bolig/forretning/kontor og Bevaring av bygninger PLANID: 3442 20070001 - Meieri- og Narumskvartalet iht. reguleringsplan datert 15.03.2010 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det foreligger forslag til om ny reguleringsplan: 3442 2015KD02 Plannavn: Lena.

Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Prisantydning inkludert omkostninger

4 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-))
--------------------------------------------------------
134 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 884 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 25 988,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for .

Det er montert vannmåler på eiendommen, og det gjøres derfor oppmerksom på at de kommunale avgiftene vil variere avhengig av forbruk.

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Eiendommen har ikke eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. ,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. ,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:

1990/990045-1/19 - 01.11.1990 - Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver: Toten komm. E-verk. Gjelder denne registerenheten med flere.

I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte.Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget av eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Eiendomsbransjens liste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet avtales eller fremgår av salgsoppgaven.

Forsikring

Som kjøper gjennom oss får man gratis gjennomgang av forsikringene av Toten Forsikring AS samt en måned med dekningen Hus Pluss inkludert i boligkjøpet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5 % av salgssummen
Tilrettelegging: Kr. 13.900,-
Oppgjør: Kr. 6.000,-
Visning: Kr. 3.000,- pr. visning
Markedsføring/ Grunnpakke: Kr. 13.600,- eventuell avisannonsering kommer i tillegg.

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 25.06.2020.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 27.10.2021 08:41. Saksnr. 18-20-0038