" type="text/javascript"> te
Velkommen til husmannsplassen "Syversveen"
Velkommen til husmannsplassen "Syversveen"

Innlandet
"Syversveen " Gilbergsrovegen 250

Prisantydning
Kr 590 000

Eierform Selveier
Boligtype Fritidseiendom
Byggeår 1800
Soverom 1
P-rom / BRA 74 / 96m²
Tomteareal 1 749m² (Eiet tomt)
Energimerke G

Velkommen til "Syversveen " Gilbergsrovegen 250

Sjarmerende husmannsplass beliggende solrikt til på høydedrag i Gilbergroa i Øvre Snertingdal. Eiendommen er kjent som "Syversveen" i lokalområdet med historie tilbake til 1800-tallet. Innlagt strøm (for tiden ikke tilkoblet) og egen brønn med sommervann.

Stor og romslig tomt med hytte, nyere stabbur og eldre uthus. Inngjerdet med gjerde og port. Hytta har gang, kjøkken, toalettrom, stor stue og sovealkove i 1.etasje. Loftetasje med soverom og uinnredet rom. Stabbur innredet med sengeplass, stor uthus med oppbevaringsmuligheter.

Når enkelte deler av bygningene har fått litt kjærlighet, vil dette virkelig bli en drømmeplass. Frodig uteområde med mange sorter busker, bær og blomster. Her kan sommerdager og ferier nytes til det fulle.

Vi ses på visning i Gilbergsrovegen 250!

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 115 m2
Totalt bruksareal: 96 m2
Totalt primærrom: 74 m2

Primærrom: Entré, toalettrom, kjøkken og stuer i 1.etasje. Soverom i 2.etasje/loftetasje.
Sekundærrom: Uinnredet rom på loftetasje.

Uthus: Bra: 27m2
Inneholder: Skåle, bodrom og utedo.

Stabbur: Bra: 8m2
Inneholder: Lagerrom.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 09.06.20 utført av Kjell Åge Pinslund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

1749 kvm. Eiet tomt

Stor flat tomt på i underkant av to mål. Eienommen er inngjerdet og har portstolper. Pent opparbeidet med plen, beplantning, busker og blomster i full spir. Parkering på egen tomt.

Det foreligger ingen ny, nøyaktig oppmåling av tomteareal, eventuelle senere arealavvik kan ikke påberopes. Det oppgitte arealet er hentet fra kommunens database.

Byggemåte

Fritidsbolig gammel husmannsplass med 1 1/2 etasje. Byggegrop bestående av jord/fjellgrunn. Hytta er fundamentert på gråsteinmur og steiner. Det er kjellerrom/kryprom under hytta med jordgulv. Adkomst fra kjellerlem på kjøkken og stue. Ingen drenering. Anbefales fuktsikring i jordkjeller/krypkjeller. Hytta er opprinnelig oppført i tømmer, som nå er kledd med utvendig stående panel. Vinduer med varavinduer i hver etasje, malte ytterdører. Mønet takkonstruksjon tekket med malte bølgeblikkplater. Vindskier og dekkbord med beslag. Det er montert renner og nedløp på en side. Steinpipe fra kjøkkengulv til over yttertak. Etasjeskiller i trebjelkelag mellom 1 etasje og loftetasje.

Eldre uthus fundamentert på bakkenivå. Oppført i tømmer og stolpeverk med utvendig panel. Mønet tak, tekket med bølgeblikk. Jord- og tregulv. Inntilbygget lagerrom. Bygningen trenger vedlikehold.

Lafet stabbur fra 1991 fundamentert på stolper. Oppført i flatlaftet tømmer med overbygget inngang. Mønet tak, tekket med torv. Noe råteskader på forbord. Enkle vindue rog tredør. Rom innredet med sengeplass, men ikke godkjent som soverom. Tregulv.

Tilstandsrapporten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne og boligens tilstandsgrad før bud inngis.

Vedlikehold og kostnader forbundet med dette må påberegnes.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver. Det var heller ikke et krav på der aktuelle byggåret.

Standard

Fritidsbolig, hytte, husmansplass eller sommerhus? En fantastisk nydelig plass med sjel og sjarm. Enkelte bygningsdeler krever moderniseringer og vedlikehold. Det er blitt gjort noe malingsarbeid i 2018. Med kjærlighet og omsorg vil denne plassen bli et drømmested.

På tunet er det blant annet et nyere stabbur. I hytta er det et uinnredet rom i loftetasjen som etterhvert kan bli et rom med flere sengeplasser.

Stor og romslig stue i 1.etasjen med fleremøbleringsmuligheter og sovealkove. Vedovner og et en spesiell ovn for goro- og vaffelsteking.

Kjøkken
Kjøkkenet har et sjarmerende gammelt plassbygget kjøkken med over- og underskap. Frittstående plass til komfyr og kjøleskap. Plass til kjøkken bord med tilhørende stoler.

Toalettrom
Hytta har innvendig forbrenningstoalett. Samt egen utedo.

El-anlegg/VVS
Sikringsskap med skrusikringer, åpent ledningsnett. Strøm er p.t frakoblet. Kontakt VOKKS for informasjon vedr. påkobling igjen.

PVC avløpsrør med gråvann til grunn. Vann hentes fra brønn. Ellers ingen installasjoner.

Generelle materialvalg
Himlinger med malt og umalt panel, rundtømmer og malt papir. Vegger med malt tømmer, villmarkdspanel, malt panel, malte plater på vegger. Malte gulvbord, laminatgulv, lakkerte tregulv og ubehandlet tregulv.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Hytta varmes opp med strøm eller vedfyring.

Ildsteder i loftsetasje, en montert og en ikke montert vedovn. To vedover i 1.etasje, hvor en er er en spesiell vaffel- og goro steker.

Strøm er p.t. ikke tilkoblet.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Det er opplegg for strøm men strømmen er p.t frakoblet. Kontakt VOKKS for mer info vedr. tilkopling.

Diverse

Sist feid: 01.06.2018.
Følgende annmerkninger: Ingen.

Eiendommen er sefrakregistrert med følgende referanser:
- K-Kulturminne: 1207030
- Sefrakminne 1207 30
- K-Kulturminne: 1207031
- Sefrakminne 1207 31

Opplysninger kan fåes av megler.

Opplysninger som er gitt er ikke kvalitetssikret mot vedtak fattet av bygningsmyndigheten.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Hytte med fin beliggenhet i Gilbergro/Øvre Snertingdal. Fin solrik beliggenhet oppe på høydedrag i spredt bolig- landbruk og hyttebebyggelse. Beliggende i naturskjønne omgivelser som omkranses av tur- og friluftsmuligheter
sommer og vinter. Bra jakt- og fiskeområder i små tjern. Godt skiløypenett vinterstid på Hemsangen som er en liten kjøretur unna.

Fiske i blant annet Svarken tjernene er ikke under Snertingdal jakt- og fiskeforening så dette må undersøkes med grunneier. Husk alltid jakt- og fiskekort.

Det er ca. 13 kilometer til butikk og bensinstasjon i Snertingdal, 37 kilometer til Gjøvik med et ytterliggere større servicetilbud. Hytta ligger omtrent 15 mil/ 2,5 times kjøring fra Oslo

Adkomst

Avkjøring fra Snertingdalsevegen og inn på Gilbergsrovegen.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at hytta er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Kommunal veg til felles privat veg inn til eiendommen.

Privat vann fra egen brønn med utvendig håndpumpe for sommervann. Vannkvaliteten er ikke testet.

Gråvann til grunn. Innvendig forbrenningstoalett og utvendig utedo.

Det er ikke registrert noe avløpsanlegg med utslippstillatelse på denne fritidseiendommen i kommunens arkiver. Uten en godkjent utslippstillatelse, er det ikke tillatt med innlagt vann i bygning.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i kommuneplanen 2014-2026, avsatt til Bebyggelse og anlegg, nåværende fritidsbebyggelse. Støysone: gul sone iht T-1442. vedtatt 27.04.2014

Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av
høsten 2020.

Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Prisantydning inkludert omkostninger

590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-))
--------------------------------------------------------
30 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
620 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 2 601,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for Eiendomsskatt, renovasjon, feiing- og tilsyn..

Eiendomsskattetakst : Kr 426.300,- eiendomsskatt utgjør p.t kr. 1.470,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. ,- i følge Skatteetaten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:

Dbnr. 5033 tgl. 17.09.1965 - Bestemmelse om veg, rettighetshaver: Gnr:253 Bnr:98

I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Söderberg & Partners Norway. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Söderberg & Partners vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger.

Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Eiendomsbransjens liste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet avtales eller fremgår av salgsoppgaven.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,5% av salgssummen
Tilrettelegging: Kr. 13.900,-
Oppgjør: Kr. 6.000,-
Visning: Kr. 3.000,- pr. visning
Markedsføring/ Grunnpakke: Kr. 13.600,- eventuell avisannonsering kommer i tillegg.

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 12.06.2020.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 03.07.2020 16:41. Saksnr. 18-20-0071