" type="text/javascript"> te

Innlandet
Engelandsvegen 6

Prisantydning
Kr 2 100 000

Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Byggeår 1953
Soverom 2
P-rom / BRA 64 / 64m²
Tomteareal 812m² (Fellestomt)
Energimerke G

Visning

06.07 16:30 - 18:15

Velkommen til Engelandsvegen 6

Lys og tiltalende 3-roms andelsleilighet i 2.etasje i firemannsbolig. Vidstrakt Mjøsutsikt fra balkong, hyggelig fellesareal og rett til leie av garasjeplass.

Leiligheten er velholdt, nyere kjøkken, bad/wc fra 2014 og nyoppusset soverom i 2020.

Lyse og luftige rom. Entré med plass til sko- og klær, stor stue med nyere peisovn og utgang til balkong med flott utsikt. Kjøkken med god størrelse og plass til spisegruppe. To meget romslige soverom, hvor et er nyoppusset og har mjøsutsikt. Et soverom med skyvedørsgarderobe. Lyst og nett bad/wc med dusjkabinett, felles vaskerom i kjeller. Godt med lagringsplass - 2 boder på loft og 2 i kjeller.

Gangavstand til bysentrum, skoler, barnehage, sykehus, idrettsplass. Kort avstand til Mjøspromenaden. Rolig, godt etablert boligområde!

Velkommen til visning!

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 72 m2
Totalt bruksareal: 64 m2
Totalt primærrom: 64 m2

Primærrom: Entré, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 23.06.20 utført av Kjell Åge Pinslund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

812 kvm. Fellestomt

Felles eiet tomt. Tomten er opparbeidet med terrasseplatting og felles uteplass foran inngangsparti. Hage med plen, busker og steinmur. Hellebelagt gangsti og felles gruset gårdsplass. Balkong fra leiligheten med nydelig utsikt.

Byggemåte

Firemannsbolig oppført over to etasjer med kjeller. Byggegrop antatt med grus og jord. Boligen er fundamentert på støpt pusset og malt grunnmur. Grunnmursventiler. Drenering antas å være fra byggeåret. Oppført i bindingsverk med utvendig ståend panel. Overbygget felles inngangsparti. Vinduer med isolerglass, fra 1985. Eldre kjellervinduer og vindu i loftetasje. Det er B30 dør inn til leilighet. Balkongdør fra 1985 med isolerglass fra 2015. Innvendig malte glatte dører. Mønet takkonstruksjon tekket med shingel. Vindskier og dekkbord med beslag. Stålrenner og nedløp er ført til bakkenivå. Felles terrasseplatting med trykkimpregnert gulv. Åpen balkong fra leilighet med teppegulv og stående rekkverk. Teglpipe fra kjeller til over yttertak. Feiedør på loft. Pusset og malt brannmur. Etasjeskiller med støpt gulv i kjeller og trebjelekelag mellom 1 og 2 etasje.

Tilstandsrapporten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne og boligens ulike tilstandsgrader før bud inngis. Alle punktene i tilstandsrapporten har fått TG 2.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger attest på eiendommen datert 23.02.1956. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Standard

Lys og tiltalende 3-roms andelsleilighet i 2.etasje i firemannsbolig. Leiligheten har et nyere kjøkken, bad fra 2014 og pusset opp et soverom i 2020. Ellers er leiligheten lys og koselig med et moderne preg. Åpen balkong med vidstrakt utsikt mot Mjøsa. Utvendig pent fellesareal med ny flott platting.

Godt med lagringsplass med 2 boder på loft og 2 i kjeller.

Kjøkken
Lyst og romslig kjøkken med nyere eik kjøkkeninnredning. Laminert benkeplate og fliser over benk. Det er integrert oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Oppvaskmaskinen er fra 2019. Frittstående plass til kjøleskap. Avtrekksvifte i stål. Ellers er det plass til spisegruppe.

Bad/WC & Vaskerom
Lite lyst og nett bad med flislagte gulv og vegger. Badet har gulvvarme. Dusjkabinett fra 2014, gulvmontert wc og enkel servant. Speil over servant med belysning, sideskap med hyller. Det ble satt inn ny baderomsdør i 2018.

Det er felles vaskerom i kjeller med opplegg for egen vaskemaskin og tørketrommel.

El-anlegg/VVS
Sikringsskap er plassert i felles gang. El-anlegg med automatsikringer. Anlegget ble oppgradert i alle leiligheter og fellesarealer i 2017. Antatt åpent ledningsnett.

Ukjent vedrørende utvendig avløpsrør. Innvendige avløpsrør i PVC. Ukjent vedrørende utvendige vannrør. Innvendige vannrør i kobber. Varmtvannsbereder er plassert på loftet. Ikke etablert gulvsluk på aktuelt rom på loftet.

Generelle materialvalg
Malte overflater i himlinger. Vegger med malt panel, malt strietapet, malte overflater og fliser. Gulv med parkett, laminat og fliser.

Annet
- Yttervegger malt i 2018.
- Oppgradert el-anlegg i 2017.
- Tak vasket juni 2019.
- Uteplass beiset i 2020.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Andelseier kan kun overlate bruken av boligen til andre i opptil 30 døgn årlig. Utleie utover dette krever samtykke fra styret i borettslaget.

Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm og vedfyring.

Nyere peisovn i stue med fliser under. Gulvvarme på badet. Ellers strøm via panelovner.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med boligen.

Sist stedlig feiertilsyn registrert 11.01.2017. Sist feid: medio mai.
Følgende annmerkninger: Ildsted montert for nært brennbart materiale. Avstand til brennbart materiale min. 60 cm.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentrumsnært område med eldre bolig og villabebyggelse i nordbyen av Gjøvik. Gangavstand til sentrum med mange fasiliteter, spisesteder og shoppingmuligheter.
Kort vei til Fredheim barneskole og Bjørnsveen ungdomsskole. Flere barnehager i nærområdet. Til Gjøvik stadion med idrettsplass, fotballbaner med gress- og kunstgress hvor Gjøvik Lyn holder til er bare en kort spasertur fra boligen. Vinterstid benyttes deler av anlegget til skøytebane. Fastland som er Gjøviks kommunale og gratis badeanlegg ligger også like i nærheten.

Det er også kort vei til flere fine badeplasser ved Mjøsa, blant annet rett nedenfor vannverket og i Bråstadvika.

Skiløypetrassé beliggende ved skoleområdet på Fredheim og Bjørnsveen, som tar deg innover mot Tranbergmarka og rundt Bergstoppen og videre til Eiktunet, Øverby osv.

Like borti gata for boligen ligger underholdningssenteret Bowling 1 som er et topp moderne anlegg med 14 bowlingbaner, megazone(laserspill), biljard og andre spillautomater. Her kan du spille bowling med venner, familie eller sosialt med din bedrift. Anlegget har mange faste kunder og lag. Bedriftsligaen har hele 40 lag, hvor det er rundt 200 aktive spillere, og Gjøvik BK aktive klubben med nær 20 medlemmer. Senteret tilbyr morsomme arrangementer i form av bowlingbursdag for barna i huset. Enkel mat- og drikkeservering på stedet. Ta turen hit og ha det gøy!

Adkomst

Adkomst via kommunal veg med felles privat adkomst.

Ta av Trondhjemsvegen og inn på Engelandsvegen.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at leiligheten er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Beboere i Engelandsvegen 6 har fortrinnsrett til å leie garasjeplass garasjebygg ved boligen.
Leie av garasje kommer i tillegg til de opplyste felleskostnadene.

Ellers parkering på gårdsplassen og i offentlig gate etter gjeldende regler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Merknad til offentlig vann/avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Reguleringsforhold

Området er regulert til Bolig-Fs3 Frittliggende småhusbebyggelse iht. reguleringsplan 3407 05020302 - Gjøvik sentrum nord datert 26.03.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høsten 2020.

Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Informasjon om borettslaget

Leiligheten en del av Engelandsvegen 6 som er en avdeling tilknyttet Chr michelsensg 23 borettslag a/l. Borettslaget består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er Gjøvik og Omegn Boligbyggelag

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Borettslaget har en avtale med som garantert betaling av felleskostnader.
Det garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Det er forkjøpsrett for øvrige andelseiere i borettslaget samt medlemmer av GOBB og tilknyttede boligbyggelag. Forkjøpsrett vil bli avklart etter selger har akseptert bud, fristen for øvrige medlemmer til å benytte seg av sin forkjøpsrett er 7 dager fra den er annonsert. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer inn i kontrakten på samme vilkår som opprinnelig kjøper. Dersom kjøper benytter seg av forkjøpsrett må kjøper betale forkjøpsrettsgebyr til GOBB p.t. kr 7 325,-.

Følgende påkostninger er foretatt de senere år:
- Det er i 2018 foretatt utbedringer av el-anlegg i alle leiligheter og fellesarealer iht pålegg etter kontroll.
- Nye ringeklokker

Følgende påkostninger er planlagt/underbehandling:
- det er snakket om skifte vinduer men ikke bestemt/planlagt noe konkret enda.

Dyrehold er tillatt.

Iht. borettslagsloven kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Prisantydning inkludert omkostninger

2 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
8 032,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 108 032,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene utgjør kr. 3 500,- pr. Mnd og inkluderer kom.avg./eiendomsskatt, forsikring av bygget, avs.utv. vedlikehold, strøm/vedlikehold av fellesarealer, internett/tv, forretningsførsel m.m..

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm og innboforsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. 554 782,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 1 997 213,- i følge Skatteetaten.

Andel fellesgjeld

Det er p.t. ikke fellesgjeld i borettslaget avd. Engelandvegen 6.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Med unntak av andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende heftelser på borettslagets eiendom:
Dbnr. 3367 tgl.26.08.1959 - Rettighet til leie av garasje.

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Söderberg & Partners Norway. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Söderberg & Partners vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger.

Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen.

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Eiendomsbransjens liste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet avtales eller fremgår av salgsoppgaven.

Forsikring

Som kjøper gjennom oss får man gratis gjennomgang av forsikringene av Toten Forsikring AS samt en måned med dekningen Hus Pluss inkludert i boligkjøpet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2 % av salgssummen
Tilrettelegging: Kr. 13.900,-
Oppgjør: Kr. 6.000,-
Visning: Kr. 3.000,- pr. visning
Markedsføring/ Grunnpakke: Kr. 13.600,- eventuell avisannonsering kommer i tillegg.
Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 29.06.2020.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 06.07.2020 14:21. Saksnr. 18-20-0078