" type="text/javascript"> te

Innlandet
Prost Bloms gate 2

Prisantydning
Kr 2 950 000

Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Byggeår 1927
Soverom 3
P-rom / BRA 143 / 180m²
Tomteareal 1 145m² (Eiet tomt)
Energimerke G

Visning

21.09 15:30 - 17:00

Velkommen til Prost Bloms gate 2

Eldre, romslig enebolig med solrik og attraktiv beliggenhet ved Fastland. Boligen er opprinnelig fra 1927, og er tilbygget i senere tid. Boligen har 3 soverom og flere oppholdsrom. Blant annet to stuer i 1.etasje og stue i 2.etasje.Balkong i 2.etasjen mot nord. Kjeller med bod- og oppbevaringsplass, samt kjølerom og separat wcrom. Boligen har behov for moderniseringer og vedlikehold.
Koselig hage og uteområde med prydbukser og beplantninger. Gruset gårdsplass, stort uthus, garasje med plass til en bil og lysthus/hagestue med peis.

Det er kort vei til mange fritidsaktiviteter, skoler, barnehage og sentrum med handle og servicetilbud. Bussavganger rett ved eiendommen.

Areal og innhold

Totalt bruttoareal: 197 m2
Totalt bruksareal: 180 m2
Totalt primærrom: 143 m2

Primærrom: Entré, kjøkken, stue rog vindfang i 1.etasje. Bad, stue, gang og 3 soverom i loftetasje. Gang og wc i kjeller.
Sekundærrom: Boder, kjølerom og teknisk rom i kjeller.

Garasje
Bra: 14 kvm.
Inneholder: Garasjerom.

Uthus
Bra: 34 kvm.
Inneholder: Boder i 1.etasje. Bod og trapperom på loft.

Lysthus
Bra: 11 kvm.
Inneholder: Utestue/bodplass.

De oppgitte arealene er hentet fra rapport datert 20.09.09 utført av Alf Bjørnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Tomt

1145 kvm. Eiet tomt

Flott opparbeidet hage med plen og beplantninger. For det meste prydbusker av ulike typer. Enkelte blomsterbed. Gruset gårdsplass/oppkjøring, kantstein som skiller plen og grus. Gjerde på nedsiden mot vei/gangvei.

Byggemåte

Enebolig over to etasjer med kjeller. Åpen fundamentering på vanger på tilbygget inngangsparti. Støpt såle og krypkjeller på tilbygget stue mot nord. Ellers støpt gulv på grunn, grunnmur i sparsteinsbetong. Innvendige utforede vegger på grunnmur. Det er ikke kjennskap til drenering siden byggeår. Yttervegger i trekonstruksjon, med utvendig stående trekledning. Pusset grunnmur over terreng. Vinduer med varierende alder. Vinduer med 2-lags isolerglass og 1+1 glass. Mønet skråtak i tre, kombinert kaldt loft og skråhimling. Adkomst til loft via like. Tak er tekket med profilerte metallplater med taksteinsimitasjoner. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Vindskier i tre. Teglpipe med feieluke i kjeller. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.

Garasje oppført i ca. 1970 med grunnmur i leca. Yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig stående trekledning. Gulv med jord og grus. Mønet skråtak tekket med metallplater. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Vippeport. Innlagt strøm.

Uthus oppført i 1927 med grunnmur i sparsteinsbetong. Yttervegger i trekonstrusksjoner med utvendig stående trekledning. Tak tekket med metallplater. Etasjeskiller med trebjelkelag. Oppforet gulv, tregulv. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Tredlrer og porter. Innlagtstrøm.

Uthus/lysthus oppført ca. 1980. Fundamentert direkte på grunn med yttervegger i isolert bindingsverk. Utvendig stående trekledning. Pulttak i trekonstruksjon tekket med metallplater. Takrenner og beslag i metall. Oppforet gulv, tregulv. Trevinduer med 1-lags glass. Peis med stålpipe.

Tilstandsrapporten er inntatt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i denne og boligens tilstandsgrad før bud inngis.

Vedlikehold og kostnader forbundet med dette må påberegnes på enkelte bygninger og bygningsdeler.

Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver. Det var heller ikke et krav på der aktuelle byggåret.

Standard

Eldre enebolig opprinnelig fra 1927, men tilbygget i flere omganger i senere tid. Bolig fremstår vedlikeholdt for alderen å være, men standarden er eldre og det må påregnes vedlikehold og moderniseringer på flere bygningsdeler.

Romslig bolig med to etasjer og kjeller. Flere oppholdsrom og 3 soverom.

Kjøkken
Eldre kjøkken med normal bruksslitasje. Innredningen har laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate. Fliser i benkeryggen. Det er plass til frittstående kjøleskap. Det er integrert komfyr med koketopp. Godt med skapplass i over- og underskap. Plassbygget langskap i hjørne. Kjøkkenet er romslig og har plass til spisegruppe. Det er også en koselig vedovn på kjøkkenet. Adkomst til gang og stue fra kjøkkenet.

Bad & Vaskerom
Badet i boligen ligger i 2.etasje/loftetasjen. Det er fliser på gulv og vegger. Varme i gulvet. Malte plater i himlingen. Enkel servant, speil med tilhørende belysning. Dusj i hjørne med synlig røropplegg. Gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk og ventil i himling. Ikke registrert unormale verdier ved fuktsøk. Badet antas å ha utlevd sin levetid og bør rehabiliteres. Badet har fått TG2.

Opplegg for vaskemaskin i kjeller. Toalettrom i kjeller.

El-anlegg/VVS
Eldre elektrisk anlegg med skrusikringer. I hovedsak åpent ledningsnett.

Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Synlige vannrør i galvanisert metall og kobber. Vanninntak med varmekabel. Hovedstoppekran og bryter for hovedinntak er plassert i kjeller under trapp.

Oljetank er plassert på teknisk rom sammen med oljefyr. Enkelte rørisolasjoner kan inneholde asbest. Anbefales å ta prøver av dette før demontering.

Varmtvannsberederen er inkludert i sentralfyren. Ukjent vedrørende alder og tilstand. Innvendig stoppekran er plassert i kjellergang. Montert utekran.

Opplegg og kran for vaskemaskin i kjeller på teknisk rom.

Generelle materialvalg
Innvendige gulv med betong i kjeller. Belegg, tregulv og parkett i øvrige etasjer. Innvendige vegger i hovedsak med panel, tapet og fliser. Himlinger med himlingsplater og malte plater.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm, vedfyring og olje.

Det er montert ildsted på stue i 1.etasje, kjøkken i 1.etasje og stue i 2.etasje. Varme i gulv i vindfang og på bad. Det er eldre sentralfyr i boligen med radiatorer. Oljetank er plassert i kjeller.
Panelovner på enkelte rom.

Oppvarming med fossil olje eller parafin er imidlertid forbudt pr. 01.01.2020. Dette innebærer at oljetanken må tømmes, graves opp og destrueres. I særlige tilfeller kan kommunen gi tillatelse til at tanken rengjøres og fylles igjen i stedet for oppgraving. Kjøper overtar ansvaret og risikoen, herunder må bære kostnadene, for dette.

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen vil ikke bli ytterliggere ryddet og rengjort enn slik det fremstod på visning.

Sist stedlig feiertilsyn registrert 21.02.2017. Sist feid: 17.07.2018.
Følgende annmerkninger: Ingen.

Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt på eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet i nordre bydel av Gjøvik, rett ved Fastland. Boligen har umiddelbar nærhet til en rekke fritidsaktiviteter. Nærmeste nabo er Gjøvik stadion med flere fotballbaner, Fastland friluftsbad og Hovde alpinbakke. Tennisbaner og hall i regi av Gjøvik tennisklubb rett ved samt treningsstudio. Det er også kort vei opp til Gjøvik rideklubb.

Det er kort vei til dagligvareforretninger, ca 1 kilometer til sentrum med mange handle- og servicetilbud. Bussholdeplass rett ved med hyppige avganger.

Skole- og barnehager i nærhet, samt VGS, NTNU og Fagskolen.

Flotte tur og friluftsmuligheter på Øverby og Bergstoppen med flott ustikt.

Adkomst

Avkjøring fra Prost Bloms gate.

Det vil bli skiltet med Re/max Heimdahl & Partnere visningsskilt på oppsatte fellesvisninger samt at boligen er synlig med "TIL SALGS" plakat.

Parkering

Parkering i garasje med plass til en bil. Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra fylkesveg med privat adkomst.

Kommunalt vann- og avløpsnett.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Det er ingen pålegg om endring av tilknytningsforhold på eiendommen.

Reguleringsforhold

Området er regulert til Bolig - Fs19 Frittliggende småhusbebyggelse iht. reguleringsplan 3407 05020302 - Gjøvik sentrum nord datert 23.03.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høsten 2020.

Det er satt i gang planarbeide for Fv.132 Prost Blomsgate; Fortau og sykkelfelt. Hensikten med prosjektet er å planlegge bedre løsning for syklende og gående. Fortau og sykkelfelt vil kunne bli etablert på begge sider av vegen.

Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. 

Prisantydning inkludert omkostninger

2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
--------------------------------------------------------
89 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 039 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter utgjør kr. 18 952,- for inneværende år. I beløpet inngår gebyr for Eiendomsskatt, renovasjon, vann- og avløpsgebyrer..

Det må i tillegg påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv, internett og forsikring. Kostnadene vil variere avhengig av antall husstandsmedlemmer og egne preferanser.

Eiendomsskattetakst : Kr 2.338.700,- eiendomsskatt utgjør p.t kr. 8068,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. 799 474,- i følge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig eller utleie) vil sekundær formuesverdi være kr. 2 878 106,-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst og vil følge eiendommen:

- 1975/4722-1/19 - 19.07.1975 - Borett, Henriksen Margit
- 1989/6489-2/19 - 04.07.1989 - Urådighet, rettigheter iflg skjøtet, kan ikke overdras uten samtykke fra formannsskapet.
- 1989/8489-3/19 - 04.07.1989 - Rettigheter iflg skjøte, rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
- 1989/6489-4/19 - 0407.1989 - Forkjøpsrett. Gjøvik kommune.
I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte.

Betalingsvilkår

Kjøpesum inkludert omkostninger må være innbetalt og disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. I tillegg må eventuelle pantedokumenter tilknyttet lån som skal tinglyses være mottatt innen samme frist.

Overtakelse

Etter avtale med selger. Ved ønske om overtakelsesdato må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Eiendommen selges «som den er» og overtas av kjøper slik den fremstår på visning, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. I tillegg oppfordrer vi interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Forhold som er eller burde ha vært oppdaget på visning vil normalt ikke være en mangel. Dette kan gjelde også der feilen ikke er beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet Boligselgerforsikring hos Söderberg & Partners Norway. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven og innebærer at Söderberg & Partners vil behandle en eventuell reklamasjon på vegne av selger.

Selgers egenerklæring er inntatt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Kopi av forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Kjøper kan også tegne tilleggsforsikringen Boligkjøperforsikring PLUSS. Boligkjøperforsikring PLUSS gir advokathjelp innenfor en rekke privatrettslige områder som f.eks. arv, naboforhold og plan- og bygningsrett. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller se www.help.no.

Boligkjøperforsikring må tegnes senest på kontraktsmøtet.

Det gjøres oppmerksom på at RE/MAX mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen. 

Løsøre og tilbehør

Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg av bolig og fritidsbolig. Eiendomsbransjens liste over løsøre og tilbehør som følger med ved boligsalg legges til grunn dersom ikke noe annet avtales eller fremgår av salgsoppgaven.

Forsikring

Som kjøper gjennom oss får man gratis gjennomgang av forsikringene av Toten Forsikring AS samt en måned med dekningen Hus Pluss inkludert i boligkjøpet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglerforetak er forpliktet til å gjennomføre kundetiltak ovenfor både kjøper og selger. Begge partene må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon og redegjøre for formålet med salget eller kjøpet. For ikke-fysiske personer må det i tillegg redegjøres for hvem som eventuelt er reelle rettighetshavere. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres vil vi være pålagt å avstå fra å gjennomføre handelen. Vi er også forpliktet til å melde fra til Økokrim dersom handelen fremstår som mistenkelig.

Personopplysningsloven

Vi gjør oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2 % av salgssummen
Tilrettelegging: Kr. 13.900,-
Oppgjør: Kr. 6.000,-
Visning: Kr. 3.000,- pr. visning
Markedsføring/ Grunnpakke: Kr. 13.600,- eventuell avisannonsering kommer i tillegg.

Selger dekker i tillegg påløpte utlegg i forbindelse med salget.

Salgsoppgaven

Salgsoppgaven er sist oppdatert 11.09.2020.

Trenger du vurdering av egen bolig før du kan by på denne?
Kontakt oss!

Takk for din interesse!

Du hører fra oss så snart som mulig

Sist oppdatert: 16.09.2020 09:41. Saksnr. 18-20-0103